В якому форматі відбуватиметься у Львові Великдень та як занепав один з символів міста. Головне за добу

7748 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Jack Prommel for unsplash

Фото: Jack Prommel for unsplash

«Символ» Львова. Стрийський автовокзал завершили будувати у 1980-му році. Це – головна автостанція Львова, звідки вирушають автобуси не тільки в різні міста України, а й у Польщу, Чехію, Німеччину, Італію та інші європейські країни. Будівля мала стати символом Львова.

Tvoemisto.tv розповідає, чому сьогодні цей символізм є доволі сумним, чого бракує автостанції та чи є шанси на те, що ситуація зміниться на краще. Більше – тут.

Читайте також: Третій виліт. Львівські медики гелікоптером евакуювали жінку з інсультом із села на Турківщині

Covid-19 – Головне. Нині на засіданні комісії з питань ТЕБ і НС приймуть рішення, в якому форматі відбуватимуться у Львові Великдень та День міста«Зрозуміло, що це не буде звичний формат, без масових заходів, але впродовж тижня ми деталізуємо, яким чином це все буде відбуватися», – заявив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. Також мають повідомити про те, чи послаблять карантин для промислових ринків, початкових класів та чи зможуть запрацювати літні майданчики в місті.

На Львівщині до переліку закладів, залучених у боротьбі з Covid-19, внесли ще три медзаклади. Зокрема, Львівський обласний кардіологічний центрЗолочівську центральну районну та Сколівську центральну лікарні.

Читайте також: У МОЗ розробили стандарт постковідної реабілітації. Що передбачає і хто зможе пройти

Гірськолижний курорт «Буковель» відновив свою роботу у зв’язку з тим, що Прикарпаття вийшло з червоної зони карантину. Катання триватиме до кінця квітня.

Станом на учора кількість загиблих від Covid-19 в 52 європейських країнах досягла 1 000 288 осіб. Епідеміологиня ВООЗ Марія ван Керхове заявила, що «ми перебуваємо в критичній точці пандемії прямо зараз».

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (1 503), Харківській (904), Львівській (838), Київській (818) та Одеській (795) областях.

Читайте також: Цього тижня у Львові від Covid-19 почнуть вакцинувати освітян, водіїв і комунальників

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 838 осіб (590 – напередодні). Разом 118 577. В Україні коронавірус виявили у 11 680 осіб (7 856 за попередню добу). Загальна кількість 1 872 785 пацієнтів.

Хлопчик з важкою пухлиною. Лікарі-нейрохірурги міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, прооперували 4-річного хлопчика із Закарпаття, в якого діагностували інтрамедулярну пухлину спинного мозку та стовбура головного мозку. Зі слів лікарів, така пухлина – одна із найскладніших патологій в нейрохірургії. Операція тривала 9,5 годин з використанням нейромоніторингу.

Читати такожУ Львові приміщення на вулиці Коперника продали за 5,4 млн грн. Що там буде

Війська РФ на кордоні. Журналісти британського телеканалу Sky опублікували сюжет про табір російських військових, включно із технікою, який розташувався недалеко від українського кордону. Військові базуються недалеко від Воронежа. Біля табору є багато слідів від колій через постійне розвантаження військової техніки.

РФ уже перекинула до кордонів України та в анексований Крим 16 батальйонно-тактичних груп з мотострілецьких, танкових та повітряно-десантних підрозділів, накопичення російських військових біля кордонів триватиме до кінця квітня

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що РФ зіткнеться з «ціною та наслідками» у разі посилення агресії проти України. «На цих кордонах зараз зібрано більше російських військ, ніж будь-коли з 2014 року, коли Росія вперше вторглася», – сказав він.

Читати також: На техпаспорті допустили помилку. Дерев’яний костел у Рудному обіцяють зберегти

Борги – Жовква. Банки почали списувати борги українців автоматично за вимогою державних та приватних виконавців. До системи автоматичного списання вже підключені сім банків, серед яких Приватбанк та Монобанк.

Кабінет Міністрів, який ініціює відмову від розміщення центральних органів виконавчої влади, розглядає можливість створення Держслужби охорони культурної спадщини України в Жовкві на Львівщині.

Не паліть траву. У селі Великі Глібовичі, що неподалік від Львова, згоріли три мікроавтобуси. Вогонь із сухостою перекинувся на транспорт, автобуси згоріли дотла. Усі деталі пожежі з’ясовуватимуть правоохоронці.

Читати також: У Львові відновили реставрацію головного фасаду гарнізонного храму. Фото

Філії закордонних вишів в Україні. Кабмін дозволив іноземним закладам вищої освіти відкривати філії в Україні. Структурні підрозділи вишів зможуть працювати на підставі дозволу, виданого Міністерством освіти. Також іноземний виш має входити до одного з міжнародних рейтингів, а саме до QS World University Rankings, The Times Higher Education World University Rankings чи Academic Ranking of World Universities – World Top 500 Universities.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!