Кого не можна щепити вакциною від Covid-19 та знищена пам’ятка архітектури у Львові. Головне за добу

6879 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Jacek Pobłocki for unsplash

Фото: Jacek Pobłocki for unsplash

Чому медсестри виїжджають за кордон. З 2014 року кількість медсестер в Україні стрімко зменшується – багато з них виїжджають за кордон.

Tvoemisto.tv поспілкувалось із директором Дитячого центру здоров’я імені Анни Мазуренко Антіном Кушніром та із його заступницею із медсестринства Олександрою Палагіцькою про те, чого потребують медсестри в Україні та як те, що вони залишають професію, впливає на якість надання медичних послуг. Тобто – відображається на кожному з нас. БІльше – тут

Читайте такожІз чого складаються вакцини, якими українцям роблять щеплення від Covid-19

Covid-19 – Головне. Україна пройшла пік нових випадків Covid-19 і їхня кількість почала знижуватися. Водночас кількість смертей від коронавірусу ще зростатиме. Зниження летальних випадків варто очікувати з 19 квітня, йдеться у прогнозі вчених Національної академії наук України.

Греція з 14 травня планує приймати українських туристів у межах відкриття кордонів для низки країн з-поза Шенгенської зони за дотримання необхідних умов в’їзду та перебування. Зокрема, для в’їзду потрібно буде пред’явити негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію, затверджений українською владою.

У Туреччині з 19:00 14 квітня щонайменше на два тижні посилюють карантин. Таке рішення ухвалили на тлі збільшення кількості випадків коронавірусу. Так, заклади харчування можуть працювати лише навинос або на доставку, в робочі та вихідні дні діє комендантська година, а продуктові магазини можуть працювати лише з 10:00 до 17:00.

Читайте також: У МОЗ кажуть, що епідемія Covid-19 пішла на спад

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (1 625), Харківській (1 168), Хмельницькій (1 088), Запорізькій (1 015) та Дніпропетровській (1 005) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 748 осіб (963 – напередодні). Разом 120 288. В Україні коронавірус виявили у 16 427 осіб (14 553 за попередню добу). Загальна кількість 1 903 765 пацієнтів.

Вакцинація. У МОЗ назвали протипоказання до вакцинації проти Covid-19. Зокрема, ними не можна вакцинувати тих, у кого:

  • є алергічні реакції на будь-який з компонентів вакцини;
  • була тяжка алергічна реакція на першу дозу вакцини;
  • є гарячка (температура понад 38°C).

Також не можна вакцинувати людей, молодших ніж зазначено в інструкції до вакцини.

Читайте також: Львівські хірурги вперше прооперували дитину з перфорацією дванадцятипалої кишки

Єврокомісія вирішила не продовжувати контракти на вакцину проти Covid-19 у наступному році з такими компаніями, як AstraZeneca та Johnson & Johnson.

8 тисяч для ФОПІв. ФОПи та наймані працівники у «червоних» зонах з 19 квітня зможуть надсилати заявки на отримання 8 тис грн держдопомоги. Раніше доступ до подачі заявки на допомогу у «Дії» обіцяли вже з 12 квітня.

Війська РФ. За оцінками ГУР Міноборони України, РФ може реалізувати три варіанти дій проти України. По-перше, це може бути демонстрація сили біля держкордону України і в окупованому Криму;

По-друге, може мати місце військова операція РФ з метою вирішення проблеми водопостачання Криму із захопленням частини території південних областей України;

Читайте також: «Онур» ремонтуватиме третю ділянку вулиці Шевченка за майже 190 мільйонів

Третім варіантом є провокування підрозділів об’єднаних сил України до військових дій на тимчасово окупованій території Донбасу з подальшим звинуваченням України.

Міністри закордонних справ Латвії, Литви та Естонії 15 квітня приїдуть в Україну зі спільним візитом, щоб продемонструвати солідарність на тлі дестабілізуючих дій РФ.

В акваторію Чорного моря увійшли кораблі військово-морських сил РФ для артилерійської стрільби. Разом з тим, ЗМІ з посиланням на турецькі дипломатичні джерела повідомляють, що США скасували заплановане на цьому тижні розміщення двох військових кораблів у Чорному морі.

Читайте також: Укрзалізниця відновлює курсування потягу Львів – Ужгород, який скасували більше року тому

Зустріч Байдена та Путіна. Міністр внутрішніх справ Чехії Ян Гамачек, який також тимчасово очолив Міністерство закордонних справ, пропонує зробити Прагу місцем першої зустрічі президентів Байдена та Путіна.

Самовільні будівництва – Знищена пам’ятка архітектури. Міська інспекція держархбудконтролю виявила у Львові самовільне будівництво на вул. Смілій, 1а та на вул. Варшавській, 171 (ЖК «Хелен Таунхаус»). Мешканців просять бути обачними і не купувати квартири у неперевірених забудовників.

Власники чи орендарі приміщень на першому поверсі будинку на вул. Саксаганського, 11 замінили дерев’яні вітрини на пластикові, а також пошкодили фасад будівлі. Через це ЛМР готує звернення у правоохоронні органи, бо будинок є пам’яткою архітектури, а фасад повністю відреставрували за кошти міського бюджету.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти зібрати великодні кошики для безпритульних людей

Найкращі факультети. Forbes Україна опублікував перший рейтинг 100 найкращих факультетів. Серед них є 9 інститутів із Національного універитету «Львівська політехніка», 8 факультетів Львівського національного університету ім. Івана Франка, 4 факультети Українського католицького університету та два Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!