Чому на вулиці Бандери зрізали дерева та коли у нас з'явиться платна вакцина. Головне за добу

1662 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: June Andrei George for unsplash

Фото: June Andrei George for unsplash

Як це жити в будівлі театру в центрі Львова. У великій зеленій споруді у центрі Львова, що займає цілий квартал між проспектом Свободи та вулицями Лесі Українки і Театральною – нині театр імені Марії Заньковецької і з десяток різних закладів: салон краси, бари, антикварна крамниця, стоматологія. А ще тут живуть люди – у будинку є більше 150 приватних квартир та чотири кімнати театрального гуртожитку.

Tvoemisto.tv пропонує подивитись, як живуть люди в одній із найдивовижніших будівель міста. Більше – тут.

Читайте також: Понад пів сотні мешканців Львівщини підключили до апаратів ШВЛ

Covid-19 – Головне. Україна знаходиться у третій хвилі коронавірусу, але її пік ми уже пройшли, про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

У львівській дитячі лікарні ОХМАТДИТ від коронавірусної інфекції лікують 16 хворих. З них найважча – це новонароджена дитина, яка коронавірусом інфікувалася від своєї матері. Як повідомила директорка лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда, стан новонародженої дитини важкий, є підозра на синдром Кавасакі. 

Чорногорія оголосила про скасування всіх обмежувальних заходів на відвідування країни в цьому туристичному сезоні для громадян України, РФ, Білорусі та Північної Македонії. Міністр фінансів та соціального захисту Мілойко Спаіч не уточнив, коли саме почнуть діяти нові правили для туристів.

Читайте також: Львівські виші планують провести літню сесію в онлайн-форматі

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (965), Харківській (938), Київській (881), Запорізькій (845) та Дніпропетровській (771) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 492 осіб (477 – напередодні). Разом 124 366. В Україні коронавірус виявили у 12 162 осіб (8 940 за попередню добу). Загальна кількість 1 974 118 пацієнтів.

Вакцинація. Нова партія вакцин від Covid-19 компанії AstraZeneca прибуде в Україну в четвер 22 квітня. Йдеться про 367 тис. доз, які поставляються через глобальний механізм COVAX. Вакцини цієї партії вироблені в Південній Кореї.

Згідно з підписаними та оплаченими контрактами, Україна повинна була отримати 9 млн доз різних вакцин проти Covid-19 станом на квітень. Та поки що з цієї кількості в Україну доставили 715 тисяч доз препаратів Covishield (AstraZeneca) і CoronaVac, а також 117 тисяч доз Pfizer за ініціативою COVAX. Утім, міністр охорони здоров’я Степанов сподівається, що ситуація з поставками вакцин проти Covid-19 вирішиться у травні.

Читайте також: Повторно заразитися Covid-19 можна навіть через півтора місяця

Платна вакцина від коронавірусу не з’явиться в Україні до кінця 2021 року. За словами головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, цього року вона не є доцільною.

Чому зрізали дерева на вулиці Бандери. На місці зрізаних дерев на вулиці Бандери, де проводять реконструкцію, мають висадити десятирічні крупномірні садженці. За словами прессекретаря «Львівавтодору» Хміля, проєкт реконструкції вулиці не передбачав зрізку дерев. Але згодом, через те, що деякі насадження заважали прокладанню комунікацій, була створена комісія безпосередньо за участі управління екології та природніх ресурсів ЛМР і власне вони позначили дерева, які можна зрізати.

Читайте також: Які вулиці у Львові закриті на ремонт. Схеми об'їзду

Водночас в управлінні екології та природніх ресурсів ЛМР кажуть, що не знали, що на вулиці Степана Бандери вже почалася зрізка дерев. Керівниця управління Олександра Сладкова каже, що за зрізку дерев на Степана Бандери відповідає замовник реконструкції ЛКП «Львівавтодор», він і мав повідомляти про видалення насаджень, а у мерії лише контролюють дотримання закону та відповідність робіт підписаним документам.

Агресія РФ. Президент Зеленський заявив, що готовий зустрітись із президентом РФ Путіним «у будь-якій точці українського Донбасу» та запевнив, що Україна не боїться РФ

За словами міністра зовнішніх справ Дмитра Кулеби, за кілька тижнів Росія буде готова до нападу на Україну, водночас, чи точно вона піде по такому сценарію спрогнозувати неможливо. «Кількість російських військ біля українських кордонів наразі більша, ніж була у 2014 році. Це означає, що ми не можемо виключати будь-що», – зазначив він.

Читайте такожУ Львові планують створити віртуальну подорож підземною Полтвою

В ЄС заявили, що на кордоні з Україною та в незаконно анексованому Криму РФ зосередила понад 100 тисяч своїх військових. Разом з тим, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель відмовився назвати джерело походження цих даних, але наголосив, що «це найбільше військове розгортання російської армії на кордоні з Україною».

«Слуга народу» з Лукашенком. Нардеп партії «Слуга народу» Євгеній Шевченко на зустрічі у Мінську з самопроголлошеним президентом Білорусі Лукашенком заявив, що завжди мріяв про знайомство з ним. Вітаючись, Лукашенко сказав, що йому приємно познайомитися з нардепом: «Виявляється, є в Україні ще люди, які поважають білорусів». На що Шевченко відповів, що він про це давно мріяв.

Читайте також: На Львівщині частково обмежать рух авто через національні велоперегони. Схема

Демонтували засклений балкон. На розі вулиці Івана Франка та Князя Романа у Львові демонтували балкон. Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, суд щодо цієї прибудови тривав близько п’яти років. У Галицькій РА додали, що мешканці квартири демонтували його власними силами.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!