Як Львів готується до Великодня та як врятувати від депресії район на околиці міста. Головне за добу

1652 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Juliya Zemlyana for unsplash

Фото: Juliya Zemlyana for unsplash

Як врятувати від депресії новий район. Коли львівські архітектори Микола Столяров і Валеріан Сагайдаковський проєктували будівлю автостанції №1 – Стрийський автовокзал – ішлося про «кінець географії» Львова. Та поступово тут виник новий район, що особливо стрімко почав розвиватись після відкриття стадіону «Арена Львів» до Євро-2012. 

Tvoemisto.tv поспілкувалось із Миколою Столяровим та його сином архітектором Юрієм Столяровим про те, яке майбутнє чекає на район і які конкретні кроки має зробити місто, аби врятувати його від депресії. Більше – тут

Читайте також: У травні Україна отримає майже мільйон доз вакцини компанії Pfizer

Covid-19 – Головне. Львів’ян закликають не цілувати плащаницю. Перед нею можна буде лише приклонитись та помолитись. Як у коментарі Тvoemisto.tv повідомив капелан ЛМР, речник Львівської архиєпархії УГКЦ Павло Дроздяк, це не зменшить силу молитви, адже через пандемію християнам довелось переосмислити чимало церковних ритуалів.

Роботу автобусів №2А, №10, №45, які не курсували у Львові під час посиленого карантину, відновлять поетапно після Великодніх і травневих свят. Про це повідомили у комунальному АТП №1.

Польща планує поставити 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca в Україну у травні-червні.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували в Харківській (1 203) та Дніпропетровській (1 021) областях, місті Київ (940), Донецькій (809), Львівській (667) та Полтавській (666) областях.

Читайте також: В Україні може подорожчати підключення до інтернету

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 667 осіб (530 – напередодні). Разом 128 998. В Україні коронавірус виявили у 11 627 осіб (9 590 за попередню добу). Загальна кількість 2 059 465 пацієнтів.

Відставка Степанова. Народні депутати зібрали понад 150 підписів для проведення позачергового засідання ВРУ, на якому мають розглянути питання про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Ремонти у Львові – Дороги. Реконструкцію громадського простору поблизу Бернардинського дворику у Львові досі не відновили через затримку із фінансуванням. Ймовірно до робіт повернуться після Великодня.

На території Червоноградської громади на відремонтованій ділянці дороги з’явилися дефекти – зокрема, асфальт розлітається на шматки, також по ньому пішли тріщини. Роботи проводила підрядна організація «РОМА».

Читайте також: На Львівщині збудують нову лісову автомобільно-пішохідну дорогу

Агресія РФ. Росія почала часткове виведення військ із території окупованого Криму. Однак, як заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, відведення війська від східного кордону України в Воронезькій області не спостерігається.

Міністр закордонних справ РФ Лавров заявив, що повномасштабної війни Росії з Україною можна і потрібно уникнути.

Патрульний катер берегової охорони США «Гамільтон «увійшов у Чорне море. Загалом, американські катери такого типу були у Чорному морі двічі – у 2008 та 1995 роках.

Звільнення Коболєва. Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК «Нафтогаз України». Чистий консолідований збиток групи компаній «Нафтогаз» у 2020 році становив 19 млрд грн.

Головою правління компанії з 29 квітня став в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

Читайте також: У Львові запрацювали фонтани. Фоторепортаж

Принижував дівчат. У львівському ресторані «Great Wall», що на вулиці Личаківській, шеф-кухар закладу Лю Бао Чан знімав дівчат із персоналу на відео, де китайською обговорював ціну дівчини, а також нібито жартома насправді принижував їх. Керівництво ресторану стверджує, що вже готує документи на його звільнення.

Закінчення і початок навчального року. Цьогоріч підсумкове оцінювання школярів за потреби може проходити у дистанційному форматі. Як йдеться у листі Міністерства освіти та науки, навчальний рік у школах повинен закінчитись не пізніше 1 липня.

Під час зарахування дітей на навчання до першого класу школам заборонено проводити різноманітні конкурси. Вступні конкурси для першачків можуть проводити лише спеціалізовані заклади освіти та приватні школи.

Великдень у місті. У місті напередодні Великодня висадили квіти на головних площах Львова, а також встановили великодні символи на площі Ринок. Масових заходів у Львові не буде. Традиційного обливаного понеділка на площі Ринок також.

Читайте також: Як зробити травлену писанку вдома. Майстер-клас

У страсну п’ятницю, 30 квітня, синоптики прогнозують дощ. Однак, температура буде досить високою + 17-18 градусів тепла. У суботу, коли освячуватимуть паски, у другій половині можливий дощ та місцями грози. Температура удень – від +12 до +17 градусів тепла.  На Великдень, 2 травня, місцями у місті буде дощ і можливі грози – +13-18 градусів тепла,

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!