Коли львів’яни почнуть отримувати другу дозу вакцини та у місті зросте ціна на проїзд у транспорті. Головне

1744 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: CDC for unsplash

Фото: CDC for unsplash

Сovid-19 – Головне. Починаючи з наступного тижня львів’яни почнуть отримувати другу дозу вакцини від Covid-19. Наразі йдеться лише про тих людей, які отримали щеплення вакциною Pfizer. Як розповіла директорка Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко-Тімко, саме після двох доз вакцини львів’яни можуть отримати імунний паспорт або сертифікат з інформацією про щеплення від коронавірусу. «Станом на зараз, у нас рекомендовано видавати сертифікати за зразком міжнародних медико-санітарних правил. Це будуть практично такі ж, які ми видавали тим, хто отримав щеплення від жовтої лихоманки», – повідомила епідеміологиня.

Читайте також: Мешканців Львівщини просять здавати кришечки, щоб виручити кошти для хворих дітей. Локації

Україна може не подолати пандемію Covid-19 у 2022 році і набути колективний імунітет лише у 2023 році. Причина – у дефіциті вакцин, недотриманні карантинних норм і вкрай низькому темпі вакцинації. До таких висновків дійшли вчені КПІ ім. Ігоря Сікорського та Інституту епідеміології та інфекційних хвороб.

Неконтрольоване лікарем вживання різноманітних добавок може призвести до отруєння організму. Львівська нутриціологиня і фізіологиня людини Ольга Дорош пояснила, чи допомагають вітаміни і БАДи зменшити ризик захворіти на Covid-19 та про що насправді варто подбати у час пандемії (і не тільки). Більше – тут.

Читайте також: В Одесі обурилися, що у львівській «Реберні» Катерину ІІ зобразили із надписом «Ростов». Фото

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (622), Донецькій (599), Харківській (544), Дніпропетровській (543) та Рівненській (403) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 166 осіб (48 – напередодні). Разом 130 580. В Україні коронавірус виявили у 6 038 осіб (2 576 за попередню добу). Загальна кількість 2 097 024 пацієнтів.

Зростає ціна за проїзд. Львівське обласне тервідділення Антимонопольного комітету погодило проєкт рішення про встановлення нового тарифу на проїзд у громадському транспорті Львова. Перевізники сподіваються, що питання тарифів розглянуть на засіданні виконавчого комітету ЛМР уже цього тижня. Вартість має зрости до 10 грн. Ціна буде однаковою як для автотранспорту, так і для електротранспорту. Але квиток в електротранспорті коштуватиме 10 грн у водія, і 8,50 грн – при купівлі квитка через електронні сервіси.

Читайте також: Біля церкви святих Ольги і Єлизавети зрізали каштан. Обіцяють висадити липу

Як не купити проблемну квартиру. Кілька років тому у Львові сталась бійка між забудовником та людьми, які придбали у нього квартири. Тоді поліція розбороняла людей пострілами у повітря. Tvoemisto.tv поспілкувалось із юристом Віталієм Білоусом і дізналось, на що треба звернути увагу перед купівлею нерухомості та чи можливо повернути кошти, якщо щось пішло не так.

Обвал мосту. Укрзалізниця з 6 травня продовжила маршрут регіонального експреса Львів – Чернівці до Луцька. Це допоможе зменшити затори, які утворилися через обвал автомобільного мосту в селі Гайок на автодорозі Львів – Луцьк». До Львова потяг прибуватиме за чинним розкладом, після чого о 09:51 вирушатиме до Луцька та прибуватиме на кінцеву станцію о 14:25.

Читайте також: У «Львівавтодорі» обіцяють облаштувати сходи із Сихівського моста на вулицю Хуторівку

РНБО розгляне тарифи. Рада нацбезпеки та оборони України розгляне питання «ускладнення економічної ситуації через підвищення тарифів на комунальні послуги», для цього просить у прем’єра Шмигаля дані про власників газових та енергокомпаній.

5 порад від глави УГКЦ. Учора свій День народження святкував Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук). Блаженніший очолив УГКЦ у 41-річному віці, будучи при цьому наймолодшим єпископом. За його словами, усе, що він міг зробити у своєму житті, є справою і ділом Божим. У 2016 році під час розмови з Tvoemisto.tv Блаженніший дав кілька порад для молоді, як стати успішними людьми та не зупинятись на досягнутому.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!