Карантин в Україні продовжать до серпня та що облаштують у переході на Митній. Головне за добу

1742 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Max Saeling for unsplash

Фото: Max Saeling for unsplash

Covid-19 – Головне. Прем’єр Шмигаль заявив, що адаптивний карантин в Україні, введений до 30 червня, дає свої результати. Його продовжать до серпня. За словами прем’єра, уряд не планує вводити загальнодержавний локдаун, у разі необхідності будуть закриватися окремі області, як це відбувалося раніше.

Читайте також: Чи впливають високі дози вітаміну D на лікування Covid-19. Дослідження

Туристи з понад 50 країн включно з Україною зможуть в’їжджати до Кіпру без необхідності перебування на самоізоляції чи здачі тесту на коронавірус, якщо вони повністю вакцинувалися від Covid-19 схваленими в ЄС препаратами або «Спутником V».

Компанія BioNTech запевняє, що її вакцина Pfizer, розроблена спільно з BioNTech, поки не потребує модифікацій, щоб захищати щеплених нею людей від нових штамів коронавірусу. Водночас у компанії визнали, що на той випадок, якщо вірус мутує до ступеня, коли знадобиться модернізована вакцина, BioNTech ще в березні почав випробування «переробленої версії» препарату проти нових штамів Covid-19.

Читайте також: Львівські лікарі прооперували 17-річного хлопця після ДТП з величезною рваною раною

Прем’єр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про послаблення коронавірусних обмежень. Відповідно до них, з 17 травня людям буде дозволено зустрічатися в приміщенні вперше за кілька місяців групами до шести осіб. Паби, кафе і ресторани зможуть приймати відвідувачів в закритих приміщеннях. Кінотеатри і спортивні споруди також зможуть відновити свою діяльність.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Донецькій (325), Харківській (213), Дніпропетровській (191), Запорізькій (169) та Миколаївській (132) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 50 осіб (217 – напередодні). Разом 131 910. В Україні коронавірус виявили у 2 208 осіб (2 817 за попередню добу). Загальна кількість 2 124 235 пацієнтів.

Читайте також: Дворічна дівчинка випала з вікна восьмого поверху у Львові

Байден поговорить з Путіним. Президент США Джо Байден планує зустріч зі своїм російським колегою Путіним, на якій обговорить питання хакерської атаки на трубопровод Colonial Pipeline, за якою ймовірно стоїть Москва.

Пам’ятник Жукову. В.о. мера Харкова Терехов заявив, що в місті буде стояти пам’ятник радянському маршалу Георгію Жукову, і проспект продовжить носити його ім’я.

Антитерористичні навчання. У період з 12 по 14 травня 2021 року координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України у Львівській області проведе планові антитерористичні та контрдиверсійні навчання. Масштабні тренування відбудуться в умовах максимально наближених до реальних. Мешканців та гостей міста Жовква, Дубляни та смт Куликів просять із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

Читайте також: До кінця травня планують прибрати з вулиць Львова усі покинуті авто

Електробус у Львові – площа Митна. Через локдаун, який був у Львові, відбулося кінцеве падіння виручки і приватне підприємство «Екопастранс» не змогло сповна профінансувати виготовлення взірця нового електробуса. У найближчі місяці планують його отримати. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник концерну «Екопастранс» Ігор Самардак.

Підприємці, що орендували приміщення в переході на площі Митній у Львові, змушені їх звільняти. У місті підземний перехід планують реконструювати. В ЛМР раніше пропонували облаштувати тут мистецький простір, наприклад, галерею для молодих художників. Рішення про демонтаж усіх торговельних павільйонів прийняли  ще12 березня на засіданні виконкому.

Читайте також: Гурт Go_A, що представлятиме Україну на Євробаченні, показав відео першої репетиції

Іноземці і Львів. Традиція називати вулиці на честь відомих людей походить з Європи. Зазвичай, вулицям дають імена їх видатних мешканців, які спочили в Бозі. Хоча у Львові це не зовсім так. Звідки походять назви деяких місцевостей та вулиць у Львові, розповідає львовознавець, екскурсовод Петро Радковець. Більше – тут.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!