Зятю Дубневича віддали ділянку, де мала б бути дорога, і «підпільні» матрьошки у Львові. Головне

1616 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kevin Gent for unsplash

Фото: Kevin Gent for unsplash

«Підпільні» матрьошки у Львові. На площі Ринок у ятках із сувенірами продають матрьошок – знайомий з радянських часів російський символ. Tvoemisto.tv дізналось, хто їх купує, що думають про таку торгівлю продавці та звідки ж, насправді, походить ця лялька розбрату. Більше – тут.

Covid-19 – Головне. В Україну прибув літак, який доставив 122 850 доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech, ЮНІСЕФ обіцяє доправити до кінця тижня ще майже півмільйона доз вакцини в рамках ініціативи COVAX.

Читайте також: Як освітянам, що не залучені до ЗНО, записатися на вакцинацію від Covid-19. Алгоритм

42% українців досі зовсім не готові до того, аби вакцинуватися від коронавірусу. Водночас 18% – однозначно готові, а 5% – складно відповісти, про це свідчать дані опитування соцагенції «Рейтинг».

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Харківській (567), Києві (477), Дніпропетровській (457), Донецькій (336) та Київській (336) областях. 

Читайте також: Вчителька Солонківської школи, яку звинувачують у погрозі учневі, написала заяву на звільнення

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 239 осіб (118 – напередодні). Разом 133 661. В Україні коронавірус виявили у 5 138 осіб (4 085 за попередню добу). Загальна кількість 2 165 233 пацієнтів.

Дорогу Дубневичам – «Віденські» зупинки. Новим власником земельної ділянки, через яку планують продовжити вулицю Вернадського у Львові, став зять голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича – Тарас Колодій. Нова вулиця мала б з’єднати Сихів з «Ареною Львів». ЛМР неодноразово зверталася і в обласне управління Держгеокадастру з проханням не передавати її у приватну власність.

Читайте такожЯк уряд може здешевити бензин без примусового регулювання цін на нього

У Львові на вулиці Богдана Хмельницького облаштовують «віденські» зупинки – коли частину проїжджої частини піднімають у межах зупинки трамваю. Вперше такі зупинки почали облаштовувати у Відні через проблему з вільним простором.

Домашній арешт Медведчука. Офіс генпрокурора подав апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва про домашній арешт підозрюваного в держзраді нардепа Медведчука. Прокурори наполягають на триманні під вартою кума Путіна з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн 930 грн.

Відставка міністрів. Верховна Рада на позачерговому засіданні підтримала звільнення міністрів: інфраструктури Криклія, розвитку економіки Петрашка та охорони здоров’я Степанова.

Читайте такожНа вулиці Шевченка з вікна випала 10-річна дівчинка. Батьків просять бути пильними

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що призначення нових міністрів може відбутися уже в цей четвер. Він виключає інші кадрові ротації в уряді до осені.

Агресія РФ. Головнокомандувач Збройних Сил генерал-полковник Хомчак під час засідання Військового комітету НАТО у форматі з Україною повідомив, що РФ попри свої обіцянки відвести війська, досі тримає понад 80 тисяч військових біля кордонів України.

Британський патрульний корабель HMS Trent P224 18 прибув до одеського порту. Він увійшов у Чорне море у відповідь на ескалацію РФ напруженості в азово-чорноморському регіоні. 

Читайте такожТоп-5 музеїв поблизу Львова, або Що подивитись у Тиждень музеїв

«Велика реставрація». Міністерство культури та інформаційної політики України оприлюднило перелік об’єктів, які реставруватимуть у межах проєкту «Великої Реставрації». Серед них: Олеський, Підгорецький, Жовківський та Золочівський замки, будівлю Львівської національної наукової бібліотеки ім. Стефаника, приміщення камерної сцени театру ім. Марії Заньковецької, театр Соломії Крушельницької, корпус НУ «Львівської політехніки» на вул. Князя Романа та будівлю театру Лесі Українки.

Вихідні у червні – GO_A у фіналі. На червень цього року припадає два довгих вікенди – із суботи по понеділок. Зокрема, українці відзначають велике християнське свято – Трійця, яке називають також Зелені свята. Буде три вихідних дні поспіль: з 19 по 21 червня. У кінці місяця, 28 червня, в Україні відзначатимуть День Конституції, тож на українців чекає ще один святковий вікенд – із 26 по 28 червня.

Читайте такожУ «Сколівських Бескидах» зацвіло лісове зілля. Чим воно корисне

18-го травня розпочалася довгоочікувана для поціновувачів європейської поп-музики подія – міжнародний конкурс Євробачення-2021, який не проводили торік через пандемію. Український гурт GO_A співав 15-м і потрапив до фіналу, який відбудеться 22-го травня.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!