Що можуть побудувати на Погулянці та нове шкільне меню для дітей. Головне за добу

2200 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Taylor Wilcox for unsplash

Фото: Taylor Wilcox for unsplash

Що можуть збудувати у лісопарку «Погулянка». Тут полюбляють гуляти мешканці прилеглих районів – а таких чимало, адже зелена зона починається неподалік від центру міста і тягнеться до вулиць Пасічної і Джорджа Вашингтона. З багатьох сторін парк оточують новобудови, а на його межі досі стоїть закинутий винзавод. Tvoemisto.tv дізналось, чи має парк межі, що буде на території «Укрвино» та чи загрожує щось одному з найбільших парків Львова. Більше – тут.

Читайте такожНа Львівщині у лікарнях із Covid-19 перебувають понад тисяча людей. Статистика

Covid-19 – Головне. Влада планує запустити в обіг «паспорти вакцинації» для українців з 1 липня. Їх буде синхронізовано з відповідними документами у Європейському Союзі.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко планує включити в свою команду половину заступників, які працювали за Степанова. Ляшко уточнив, що представить свою команду найближчим часом.

Молоді люди після Covid-19 мають підвищений ризик розвитку нових захворювань, свідчить дослідження, яке опублікували в журналі BMJ, пише Medical News Today.

Читайте такожЛьвівські лікарі врятували двох дітей, які проковтнули монети

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (402), Львівській (214), Запорізькій (206), Київській (170) та Дніпропетровській (168) областях.

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 214 осіб (41 – напередодні). Разом 134 879. В Україні коронавірус виявили у 2 608 осіб (1 334 за попередню добу). Загальна кількість 2 186 463 пацієнтів.

Читайте такожДля вчителів можуть ввести обов’язкову вакцинацію від коронавірусу

Нове меню для школярів. В Україні під час презентації Плану заходів з реформування системи шкільного харчування показали нове повноцінне 4-тижневе меню. Його підготувала робоча група на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком. Нове меню містить 160 страв, які будуть використовувати залежно від кратності харчування для кожного окремого закладу освіти.

Затримання літака в Білорусі. Через затримання колишнього редактора телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича, Україна повністю припиняє авіасполучення з Білоруссю та відправляє всі рейси в обхід її повітряного простору. 

Читайте такожУ Львові скликають робочу групу, щоб розібратися із електросамокатами

Саміт ЄС підтримав рішення заборонити польоти білоруських авіакомпаній на територію ЄС та закликав всіх авіаперевізників уникати прольоту над територією Білорусі. Також розробляється новий пакет економічних санкцій проти країни.

Байден – Путін – «Північний потік-2». ЗМІ повідомляють, що зустріч президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна, ймовірно, відбудеться у Женеві. Темою розмови буде деескалація відносин США і Росії.

Читайте такожЧи може Львів обійтися без гідравлічних випробувань

У компанії Nord Stream 2 AG, яка займається будівництвом російського газопроводу «Північний потік-2», заявили про відновлення робіт з прокладання труб в німецьких водах. Роботи проводить російське трубоукладальне судно «Фортуна».

Справа зґвалтованого хлопця. У Залізничному районному суді, що на вул. С. Бандери, 3 відбулось чергове закрите судове засідання у справі зґвалтування малолітнього хлопця. Відомо, що за час розгляду справи, а це близько 11 місяців, вже відбулося чимало засідань, під час яких опитали усіх свідків і судді перейшли до розгляду протоколів та експертиз. Батько потерпілого Олег Яцьків каже, що справу затягує сторона обвинувачуваного, мовляв, то оббріхують його родину і звинувачують у неправдивості, то на засідання не приходить адвокат.

Читайте такожПриміщення магазину в центрі Львова продали з аукціону за 8,6 млн грн

Засклений балкон – Ремонт колишнього кінотеатру. В самому центрі на вул. Братів Рогатинців, 28і засклили балкон та обшили пластиком стіну. Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник Галицької районної адміністрації, власнику вже дали попередження про добровільний демонтаж.

У Львові розпочали ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки на вул. Богдана Хмельницького, 11. Наразі почали ремонтувати дах. Раніше тут працював «Кінотеатр ім. Б. Хмельницького». У 1990-х рр. основу репертуару складали стрічки індійського виробництва.

Читайте також: Укрзалізниця запускає «Прикарпатський експрес» через Львів

Дитяча залізниця. 1 червня у Львові запрацює дитяча залізниця. Відкриття руху проїздів відбудеться об 11.00 год на станції Паркова, що на вул. Франка, 156. Цього року вартість квитків на дитячу залізницю буде дещо вищою – для поїздки дорослого в одну сторону ціна становитиме 25 грн (а не 16 грн, як минулого сезону), а для дітей – 12,50 грн (а не 8 грн).

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!