За якою ціною віддадуть ринки Козловському та у Львові розробляють вакцину проти Covid-19. Головне

1676 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Vitolda Klein for unsplash

Фото: Vitolda Klein for unsplash

Що відомо про Covid-19. У боротьбі з коронавірусом людство у 2021-му перейшло в наступ, щепивши першою дозою вакцини вже майже півтора мільярди людей у всьому світі. Проте на шляху постають перешкоди: шість нових штамів вірусу чи проблеми в дії окремих вакцин. Tvoemisto.tv дізналось, що відомо про коронавірус на другому році пандемії та які Covid-питання наразі найбільше хвилюють вчених. Деталі – тут.

Читайте також: Львів'ян просять долучитися до збору речей для підопічних з інтернату та хоспісу

Covid-19 – Головне. У Львові планують на «Арені Львів» створити великий центр вакцинації населення, щоб щеплення отримала якомога більша кількість дорослого населення. Першочергово тут вакцинуватимуть зареєстрованих осіб через додаток «Дія».

Львівський Інститут біології клітини НАН України розробляє білкову вакцину проти Covid-19 на гуманізованих дріжджах. «Ми синтезуємо білки для вакцини у клітинах дріджів. Це наше ноу-хау. Білок – це полімер з амінокислот, а до бокових його груп ще можуть бути прикріплені залишки різних цукрів», – розповів директор Інституту, академік Андрій Сибірний.

Читайте також: У МОЗ хочуть вакцинувати 70% населення до Дня Незалежності

Низький рівень кисню в крові і частота дихання ще до появи симптомів Covid-19 вказують на більш високий ризик важкого перебігу інфекції і навіть смерті. Про це свідчать результати дослідження вчених з Медичної школи Вашингтонського університету, пише Science Daily.

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (385), Харківській (328), Дніпропетровській (277) Запорізькій (219) та Київській (208) областях.

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 172 осіб (214 – напередодні). Разом 135 051. В Україні коронавірус виявили у 3 395 осіб (2 608 за попередню добу). Загальна кількість 2 189 858 пацієнтів.

Читайте такожУ Львові визначили фірму, яка будуватиме центр реагування Нацполіції на Стрийській

Затримання в Білорусі. Батько затриманого в Білорусі колишнього головного редактора Telegram-каналу Романа Протасевича Дмитро проаналізував відео сина із «зізнаннями» – він вважає, що сина били, а його поведінка невластива. «Ймовірно, у нього ніс зламаний, оскільки його форма змінилася, на ньому багато пудри. Вся ліва сторона його обличчя покрита пудрою», – заявив він.

Байден – Путін. Президенти США Байден і РФ Путін домовилися зустрітися 16 червня в Женеві. Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що Джо Байден планує під час зустрічі обговорити питання України, зокрема скупчення російських військ в Криму і біля кордону та примусову посадку літака в Мінську.

Читайте такожНа реставрацію замків і сцени театру Заньковецької цього року виділили 132 млн грн

Ринки для Козловського – Махінації на смітті. Ринки «Винниківський» та «Підзамче», які за рішенням Львівської міськради віддають доньці бізнесмена Григорія Козловського, оцінили у 18,5 млн грн (раніше – 18 млн грн). Нова ціна нерухомості мало чим відрізняється від висновків про вартість ринків чотирьохрічної давності. На засіданні Господарського суду і представник «Дари Львівщини», і ЛМР інформували, що хочуть затвердження мирової угоди, натомість прокурорка Галина Лука повідомила, що Львівська обласна прокуратура заперечує проти цього. Наступне засідання у справі відбудеться 3 червня.

Читайте такожЛьвівський активіст домігся скасування регіональної російської мови у Харкові

У Львові повідомили про підозру за несанкціоноване вивезення сміття зі Львова п’ятьом особам із керівництва організацій, які заволоділи понад двома мільйонами гривень бюджетних коштів. Фігуранти подавали до підрозділів Львівської міськради підроблені документи, із завищеними відстанями. У дійсності ж сміття вивозили уночі за межі Львова і захоронювали на несанкціонованих сміттєзвалищах.

Каштан на площі Ринок – «Leopolis Jazz Fest». У Львові, на площі Ринок, зацвіли рожеві каштани сорту «гіркокаштан Carnea». Цвітіння рожевоквітного каштана відбувається у травні-червні, трохи раніше, ніж цвіте гіркокаштан звичайний. А плодоношення завершується у вересні. Він є зимостійким. 

Читайте такожЯкі секрети приховує Львівська бібліотека Стефаника. Фоторепортаж

Міжнародний джазовий фестиваль «Leopolis Jazz Fest» анонсував програму концертів, які відбудуться з 24 по 28 червня. 24 червня виступить Itamar Borochov, Harold Lopez-Nussa, 25 червня Kathrine Windfeld та SEAL, 26 червня Jan Lundgren Jazz Meets Folk, Chris Botti, 27 червня Avishai Cohen Trio Arvoles, Kamasi Washington, а 28 червня Pianoбой Jazz live та Lazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!