Чи дозволять цього року випускні вечори та куди можна поїхати на вихідні зі Львова. Головне за добу

1580 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото:Sandra Seitamaa for unsplash

Фото:Sandra Seitamaa for unsplash

Куди поїхати на вихідні зі Львова. Традиційно, наприкінці травня пошановують пам’ять Івана Франка. 28 травня – 105-ті роковини смерті письменника і 100 років з часу перепоховання. Загалом у світі нараховують 4 музеї Каменяра: три – в Україні і один – в Канаді. Але, щоб відчути й зрозуміти письменника, Tvoemisto.tv пропонує цими вихідними завітати до невеличкого села Нагуєвичі, звідки він родом.

Читайте також: Кіпр оголосив про послаблення карантину

Covid-19 – Головне. Від нині Україні відкриваються центри масової вакцинації населення проти Covid-19. Пріоритет надаватиметься людям похилого віку. При цьому, не можна буде самостійно обирати препарат для щеплення – зараз в Україні в достатній кількості є вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech.

На «Арену Львів», де буде працювати Центр вакцинації населення, у визначені години відправлятиметься автобус. Охорона впускатиме людей по списках, без супроводжуючих осіб. Також просять дітей, по можливості, з собою не брати.

У 2020/2021 навчальному році Міністерство освіти і науки рекомендує навчальним закладам утриматися від проведення масових заходів, зважаючи на небезпеку поширення коронавірусної хвороби. Рішення про проведення випускних вечорів у школі має приймати директор закладу.

Читайте такожУ Гарнізонному храмі проведуть концерт на підтримку дітей з онкологією

На заході Франції виявили зараження рідкісним штамом коронавірусу з новою мутацією. Підтверджено 37 випадків інфікування, більшість з них – в комуні Ньор.

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували в Києві (377), Дніпропетровській (261), Львівській (231), Київській (197), Запорізькій (170) та Харківській (169) областях.

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 231 осіб (251 – напередодні). Разом 135 811. В Україні коронавірус виявили у 3 096 осіб (3 306 за попередню добу). Загальна кількість 2 199 769 пацієнтів.

Зеленський  Байден – Гроші для Білорусі. У МЗС повідомили, що президент Володимир Зеленський матиме розмову із президентом США Джо Байденом перед тим, як американський лідер зустрінеться із російським президентом Володимиром Путіним.

Читайте також: Коли кашель – не просто кашель. Львівські лікарі видалили 2-річному малюку рідкісну пухлину

Європейський Союз підготував комплексний план фінансової підтримки Білорусі – 3 млрд євро на випадок, якщо країна почне демократичні перетворення.

РФ – ОРДЛО. Неповнолітня мешканка непідконтрольної українському уряду так званої «ДНР» перетнула мінні поля і прийшла на лінію розмежування, щоб потрапити на неокуповану територію.

Читайте також: На Львівщині пограбували храм УГКЦ

РФ завадила продовженню мандата місії ОБСЄ на російських прикордонних пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк» на стандартний чотиримісячний період, скоротивши його до двох місяців без об’єктивних причин.

Вартість на приміських маршрутах подорожчає. Ціна за проїзд може зрости на 20%, тобто від 10 до 12 грн. Як заявив Tvoemisto.tv керівник Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, наразі рішення стосовно цього немає. Перевізники на приміських, міжміських та обласних маршрутах самостійно можуть коригувати тарифи на проїзд, відповідно до своїх витрат.

Готелі та житло біля парків – Крематорій у Львові. У Львові, біля Стрийського парку, зведуть чотирнадцятиповерхівку. На засіданні виконкому Львівська міська рада затвердила містобудівні умови і обмеження на другу чергу будівництва комплексу LvivTech.City, яка складатиметься із офісних будівель та житлового кварталу.

Читайте також: У Львові відновили історичну браму біля давньої аптеки. Фото до і після

Підбірку готелів та житла біля парків, яким дозволи на будівництво надав виконком Львова знайдете тут

У Львові, біля Голосківського кладовища, планують побудувати крематорій. Підготовка до його будівництва вже триває. За словами міського голови Львова Садового, у червні офіційно оголосять архітектурний конкурс для того, щоб знайти найкращий варіант для реалізації цього проєкту.

Польоти зі Львова. Найбільша авіакомпанія Німеччини та Європи Lufthansa та австрійська авіакомпанія Austrian Airlines із аеропорту «Львів» збільшила кількість рейсів до Франкфурта та Відня. Зокрема, зараз Lufthansa виконує рейси у Франкфурт по середах, п’ятницях та неділях. З 1 червня польоти почнуться ще по вівторках і четвергах, а з 14 червня – по понеділках. Авіакомпанія Austrian Airlines збільшить частоту виконання рейсів до Відня аж до 11 рейсів у тиждень.

Читайте також: Етнічний крам та гуцульська колиска. У Львові відбудеться блошиний ринок

На відпочинок до виробників сиру. В Україні з’являється дедалі більше фермерів, які виробляють сир виключно з козячого молока. Зокрема, на Львівщині є кілька сироварень, де господарі дивують набором козячих сирів і не тільки. Tvoemisto.tv зробило підбірку козячих ферм на Львівщині, де виготовляють сир.

А тут зібрані домівки та зоокутки Львова, куди можна відправитися, подивитися на тварин, почастувати їх овочами, фруктами, м’ясом чи кормом, а за можливості – пожертувати якусь суму на утримання.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!