Перші затримання у справі про сміттєві махінації у Львові та коли до нас прийде справжнє тепло. Головне

1429 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Meritt Thomas for unsplash

Фото: Meritt Thomas for unsplash

«Мовний» Майдан. Депутати від партії «Слуга народу» зареєстрували законопроєкти № 5554 і № 5554-1, які відкладають вступ у дію частини закону про мову, яка передбачає, що від 16 липня фільми в Україні мали демонструвати державною мовою. Це стосується і кінопрокату, і інтернет-платформ, і телебачення. Активісти вважають, що «Слуги народу» хочуть «поховати» закон про мову коронавірусом. Що означають такі ініціативи – активіст громадської ініціативи «И так поймут!» Роман Матис.

Читати також: «Слуги народу» хочуть зберегти домінування російської мови на кіноринку і в медіа

Covid-19 – Головне. Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (434), Запорізькій (176), Київській (138), Дніпропетровській (137) та Рівненській (117) областях.

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 111 осіб (46 – напередодні). Разом 136 016. В Україні коронавірус виявили у 2 137 осіб (1 022 за попередню добу). Загальна кількість 2 204 631 пацієнтів.

Зір дитини. Як дистанційне навчання вплинуло на зір школярів, скільки часу можна відводити на гаджети, як вчасно зреагувати, якщо проблема вже виникла, в експрес-інтерв'ю Tvoemisto.tv розповіла завідувачка офтальмологічного відділення дитячої лікарні ОХМАТДИТ Наталія Гудима. Більше – тут.

Читайте також: У Львові запрацював новий осередок для людей з інвалідністю

Робота у Польщі. У Польщі виступили за спрощення працевлаштування іноземців, зокрема, українців. Зокрема, планується посилити роль бюро праці в процесі видачі дозволів на роботу іноземцям, скоротити час, необхідний для отримання дозволу, та зменшити формальності.

США – РФ – Білорусь. Президенти США Байден й РФ Путін планують провести зустріч 16 червня у Женеві, але Москва вже визнала наявність розбіжностей щодо тем, які будуть підніматися під час переговорів. Також в РФ заявили, що подадуть США якісь сигнали, які нібито повинні стати «некомфортними» для Вашингтона.

Читати також: Дитячій лікарні на Орлика придбали дороговартісний рентгенапарат. Фото

Міноборони РФ планує сформувати в Західному військовому окрузі (межує з Україною, Латвією, Естонією і Фінляндією) близько 20 нових з’єднань і військових частин.

У самопроголошеного «президента» Білорусі Лукашенка вважають, що 3 мільярдів євро, які запропонував Європейський Союз за демократичні зміни в країні, це недостатньо.

Запобіжний захід за сміття – Борги ЛОРТА. Слідчий суддя Галицького районного суду Львова призначив домашній арешт в нічний час доби підозрюваному у справі вивезення львівського сміття – колишньому директорові ТОВ «ГрінЕра Україна». Злочинна група, яку він очолив, завищувала додаткові витрати на перевезення твердих побутових відходів і заволодівала бюджетними коштами у розмірі майже 1,6 млн грн.

Такий же запобіжний захід отримав ще один підозрюваний – він працював менеджером з логістики у цій компанії.

Читайте такожЛьвівська залізниця змінила графік руху приміських поїздів

Міноборони має в найближчі тижні покрити 8 млн гривень боргу перед працівниками Львівського заводу радіотехнічної апаратури ЛОРТА, які страйкували у січні цього року через заборгованість з виплати зарплати.

Виправдали і засудили. Одеський апеляційний суд скасував вирок за розбій у справі проти Сергія Стерненка й Руслана Демчука за обвинуваченням у викраденні й катуванні місцевого депутата Сергія Щербича навесні 2015 року, але Стерненко отримав умовний термін за статтею про зброю.

Читайте такожУ Львові перекриють проїзд між вулицею Вітряною та Кульпарківською

Коли нарешті потепліє. У Карпатах на горі Піп Іван в останній день весни падав сніг.  За словами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, температура в Україні повітря суттєво підвищиться після першої декади червня. «Починаючи з червня, а особливо липень і серпень – це температура повітря, яка буде значно вищою за норму, і велику кількість днів вона досягатиме 30-35, а в окремі дні, навіть до 40 градусів», – сказав він.

Як повідомила Тvoemisto.tv керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх, нині у Львові ймовірні невеликі дощі, проте вже у наступні дні, особливо під кінець цього тижня, до нас прийде справжнє тепло.

Читайте такожНа Львівщині завершують ремонт на дорозі Східниця – Верхнє Синьовидне. Фото

А на Львівщині визначили 6 місць для відпочинку, які вже готові для купання. Зокрема, це пляжі на міських озерах: у Моршині, Золочеві, Перемишлянах, на водоймі поблизу з/ст. «Задорожнє» та поблизу села Стрілки. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!