Що буде з львівськими автостанціями та чергові підозри у справі про сміттєві махінації. Головне за добу

1681 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Євгенія Височина for unsplash

Фото: Євгенія Височина for unsplash

Чого бракує львівським автостанціям. У Львові є низка автостанцій, які сполучають місто зі Стриєм, Моршином, Самбором, Золочевом, Жовквою, Бібркою, Яворовом та десятком інших міст. Частина з них немає відповідних умов, як-от для паркування автобусів, очікування свого рейсу чи придбання квитків. Tvoemisto.tv побувало на автостанціях, розпитало водіїв, пасажирів та експертів про те, як нині відбуваються перевезення, що би слід було там змінити, а також – які плани на них у міста. Більше – тут.

Читайте також: У Львові прооперували Давидка, якому львів’яни збирали кошти на стимулятор нерва діафрагми

Covid-19 – Головне. Через суттєве зменшення хворих із коронавірусом у Львівській області в опорних лікарнях найближчим часом почнуть згортати ковідні ліжка. Реорганізацію планують у 50% Covid-відділеннях.

Кабінет Міністрів затвердив на посаді заступника міністра охорони здоров’я та головного санітарного лікаря країни Ігоря Кузіна, який раніше був в. о. генерального директора Центру громадського здоров’я.

Читайте такожЛьвів’ян просять допомогти хлопчику, у якого виявили пухлину головного мозку

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (529), Запорізькій (182), Дніпропетровській (177), Львівській (154) та Київській (143) областях. 

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 154 осіб (70 – напередодні). Разом 136 240. В Україні коронавірус виявили у 2 581 осіб (2 205 за попередню добу). Загальна кількість 2 209 417 пацієнтів.

Загинула дитина. Під час екскурсії на водоспад Кам’янка, що на Львівщині, загинув 12-річний учень 6-го класу однієї з львівських шкіл. Хлопець підійшов занадто близько до водоспаду, послизнувся і впав у воду, внаслідок чого отримав травму.

Читайте такожRyanair запускає рейси зі Львова до Неаполя та Познані

Класна керівниця хлопчика отримала серцевий напад, її госпіталізували у Сколівську районну лікарню, також госпіталізували до медзакладу вчителя, який рятуючи хлопчику життя, отримав переохолодження.

Сміттєві махінації – Підозра директору «Львівелектротрансу». Слідчий суддя Галицького районного суду Львова у справі про сміттєві махінації призначив підозрюваному заступникові директора ТОВ «Санком Львів» запобіжний захід – домашній арешт у нічний час доби. Раніше такий же запобіжний захід отримав колишній  директор ТОВ «ГрінЕра Україна».

Читайте також: Львівську лікарку затримали на хабарі за оформлення інвалідності учаснику АТО

У Львові відкрили кримінальне провадження через закупівлю електроенергії комунальним підприємством «Львівелектротранс». Йдеться про розтрату бюджетних коштів на суму майже 969 тисяч гривень. Слідчі повідомили директору ЛКП про підозру за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах.

Закон про олігархів – Пенсійний вік. Президент Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради проєкт закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)». Він визначений як невідкладний.

Читайте такожЧому у Львові не відремонтували вулицю Залізничну, якою тепер об'їжджають Шевченка

Як повідомив голова фракції «Голос» Ярослав Железняк, статус «олігарха» визначатиме РНБО і його набуватиме людина, яка відповідає трьом з чотирьох критеріїв: бере участь у політичному житті; має значний вплив на ЗМІ, є кінцевим бенефіціарним власником монополії та має підтверджену вартість активів понад один мільйон прожиткових мінімумів (це 2 млрд 270 млн).

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про поступове збільшення пенсійного віку українців на один рік – до 61. Ініціаторами нового закону є група нардепів зі «Слуги народу».

Читайте також: У Львові розширять перехрестя на розі Чорновола – Під дубом

Протест мешканців Під Голоском. Мешканці мікрорайону «Під Голоском» влаштовують протест у суботу, 5 червня о 12 год, з вимогою зупинити хаотичну забудову району, який позавлений соціальної інфраструктури. Наприкінці травня 2020 року міський голова Львова був у районі вул. Малоголосківської, але ситуація відтоді не змінилася.

Мозаїчні панно у Львові У місті налічується близько 300 мозаїчних панно, з них 24 мозаїчні твори дуже понищені або втрачені назавжди. Де їх можна побачити – читайте тут.

Читайте також: У Львові може з’явитися багатофункціональний мистецький простір

Цієї неділі, 6 червня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького відбудеться дитяче свято «ДітоЛіто». А ще Центр Довженка, що на пр. Червоної Калини, відновлює літні кінопокази та творчі зустрічі на даху. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!