Які лікарні у Львові продовжать приймати хворих на ковід та кого з львів'ян виселяють з держдач. Головне

2329 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: David Veksler for unsplash

Фото: David Veksler for unsplash

У пам’ять про медиків. Пандемія Covid-19 стала ще однією передовою в Україні. На неї вийшли медики. Tvoemisto.tv хоче вшанувати пам’ять померлих лікарів, медсестер і фельдшерів та розповісти історію кожного з них. Кого ці люди любили, про що мріяли та що залишили нам у спадок – у проєкті «У пам’ять про медиків».

Цього разу розповідаємо про Нестора Фуртака – лікаря-психіатра Львівського обласного клінічного психоневрологічного центру. Йому був лише 61 рік. Більше – тут.

Читайте також: За день львівські ЛОРи провели операції з видалення папілом дітям з чотирьох областей

Covid-19 – Головне. На Львівщину прибула чергова партія вакцин Pfizer у кількості 18 720 доз. Її використають для щеплення освітян, а залишкові дози – для осіб з першого та другого етапів вакцинації (перш за все, медиків).

Через зменшення хворих із Covid-19 у Львівській області у частині опорних лікарень згорнуть ковідні ліжка і вони повернуться до звичного режиму роботи. У резерві як «ковідні» залишать великі госпітальні бази, йдеться про Львівську лікарню швидкої медичної допомоги, Центр легеневого здоров’я, обласну інфекційну лікарня, дитячу лікарню ОХМАТДИТ, обласний військовий госпіталь у Винниках. Залишать також кілька лікарень у районах – зокрема, у Кам’янці, Сокалі, Стебнику, Стрию, Жидачеві, Перемишлянах, Пустомитах і Рудках.

Читайте також: Львівські медики врятували 55-річного чоловіка з гнійною патологією хребта

Тимчасовий госпіталь, який розгорнули на вулиці Мазепи для хворих на коронавірус, поки що не повертатимуть під поліклініку, а залишать у резерві.

Заклади охорони здоров’я всіх форм власності та фізичні особи – підприємці, які мають ліцензію на медичну практику, можуть утворити мобільну бригаду чи пункт щеплення від Covid-19. Як пояснили у МОЗ, для цього слід звернутись з запитом до підрозділу з охорони здоров’я обласних державних адміністрацій.

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (497), Київській (160), Запорізькій (138), Дніпропетровській (128) та Харківській (116) областях.

Читайте також: У Львові зросла вартість проїзних абонементів в електротранспорті

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 98 особи (81 – напередодні). Разом 136 419. В Україні коронавірус виявили у 1 897 осіб (2 266 за попередню добу). Загальна кількість 2 213 580 пацієнтів.

Електронні лікарняні. З червня по серпень медичні заклади зможуть формувати як електронні лікарняні, так і видавати паперові листи непрацездатності, а вже з 1 вересня відбудеться повний перехід на електронну систему формування таких висновків.

Нові рішення РНБО. Рада національної безпеки і оборони України на засіданні у таємному режимі розглядала питання поглиблення інтеграції України в Північноатлантичний альянс (НАТО) й ухвалила усі відповідні рішення.

Читайте такожКому підвищать пенсії у другому півріччі 2021. У Мінсоцполітики показали детальний план

Секретар РНБО Данілов після засідання повідомив, що станом на 4 червня 20 колишніх чиновників уже покидають державні дачі у Конча-Заспі і Пущі-Водиці під Києвом. Серед них львів’яни Олександр Лавринович та Іван Васюник. Також у переліку такі одіозні ексчиновники, як: Піскун, Табачник, Богатирьова, Семиноженко.

Також, за його словами, українські спецслужби перевірять усіх 134 громадян України, які знаходиться під санкціями США.

Репресії в Білорусі – «Північний потік-2». Батько затриманого в Білорусі засновника «Nexta» Романа Протасевича Дмитро Протасевич вважає, що його син визнав за собою «провину» або через погрози і тортури, або під дією психотропних речовин.

Президент РФ Путін заявив, що 4 червня завершилось укладання труб по першій нитці газопроводу «Північний потік-2». За його словами, робота по другій нитці триває.

Читайте також: На Львівщині розширюють дорогу, яка веде до пункту пропуску Грушів – Будомєж

Дубневич – Козловський. Львівська міська рада звернеться до Мінкульту щодо будівельних робіт в одній із веж Цитаделі. Під час візиту міністра культури, Олександра Ткаченка до Львова, його запросять проінспектувати будівництво. ТзОВ «Передзвін», яке займається реставрацією вежі, зареєстроване на тестя нардепа Ярослава Дубневича.

Читайте також: Поблизу Краківського ринку у Львові збудують житло та офіси

Суддя Господарського суду Львівської області затвердила мирову угоду між Львівською міською радою і ТОВ «Дари Львівщини» щодо визнання права приватної власності на майно двох ринків, «Винниківського» та «Підзамче», а також право постійного користування землею під ними за цією компанією. Місто за ці два ринки отримає лише 18,53 млн грн.

Кам’янку загородять. На місці трагедії на водоспаді Кам’янка встановили забетоновані огородження з натягнутою сіткою, та мають поставити попереджувальний знак. Подивитися на водоспад можна буде лише з оглядового майданчика, щоб убезпечити людей від трагічних випадків.

Читайте також: На вулиці Героїв Майдану у Львові відновили історичні двері-віяло. Фото до і після

А нині у Львові пройде сьомий ретровелопроменад «Батяри на роверах». Організатори розширили програму і запрошують містян на фестиваль міської культури. Подія вперше передбачає формат, що дозволить долучитися без велосипеда. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!