Де визнаватимуть українські Covid-сертифікати та Вакарчук у Львові презентував новий проєкт. Головне

3356 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Vince Russell for unsplash

Фото: Vince Russell for unsplash

Визнання Сovid-сертифікатів. Київ розпочав переговори з деякими країнами світі про визнання українських паперових Covid-сертифікатів. «Цифровий Сovid-сертифікат від липня буде синхронізований з сертифікатом Євросоюзу: його будуть визнавати органами влади країн Євросоюзу. Але ми не хочемо чекати аж до липня. Я розпочав роботу з деякими сусідніми країнами про визнання письмових сертифікатів. Ми зараз домовилися про це з Угорщиною, Молдовою, Грузією. Туреччина готова укладати таку угоду», – розповів голова МЗС Дмитро Кулеба.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти дівчинці з рідкісною вадою розвитку легень

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (87), Миколаївській (78), Київській (52), Дніпропетровській (47) та Рівненській (42) областях. 

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 19 особи (28 – напередодні). Разом 136 466. В Україні коронавірус виявили у 535 осіб (937 за попередню добу). Загальна кількість 2 215 052 пацієнтів.

Читайте також: Ryanair відновив рейси зі Львова до Варшави та Рима

Путін – Байден. Президент США Джо Байден заявив, що його країна не прагне до конфлікту з РФ. Він наголосив, що зустріч з Путіним в Женеві відбудеться після дискусій з партнерами та союзниками. «Ми єдині у вирішенні проблеми викликів Росії стосовно європейської безпеки, починаючи з її агресії в Україні. І не буде сумнівів у рішучості Сполучених Штатів захищати демократичні цінності», – заявив він.

Протест мешканців Під Голоском. У Львові на вулиці Під Голоском кілька десятків мешканців мікрорайону вийшли на акцію протесту. Таким чином львів’яни вимагали зупинити хаотичну забудову району, який позбавлений соціальної інфраструктури. Раніше міська рада вже збирала робочу групу з місцевих мешканців щодо проблем цього мікрорайону. Було зроблено певні напрацювання стосовно зелених зон, змін зонінгу ділянок, та в результаті робоча група припинила свою роботу.

Читайте такожКапремонт дороги Мшанець – Стрілки на Львівщини планують завершити до середини осені

Квазі-, міні- та турбокільця у Львові. Більшість з них перебуває на етапі проєктування в ЛКП «Інститут просторового розвитку», але через відсутність достатнього фінансування завершити їх не можуть. Tvoemisto.tv уклало перелік та локацій, де вони таки можуть з’явитися у Львові. Більше – тут.

Реставрація веранди Палацу Потоцького – Ще одне мозаїчне панно. У Львові розпочинаються роботи з реставрації тераси Палацу Потоцького, що на вул. Коперніка, 15. Довгий період вона була закрита для відвідування через аварійний стан.

Читайте також: Одного з керівників ДП «Львіввугілля» підозрюють у розтраті 3,2 млн грн

У Палаці культури «ЛОРТА», що на вулиці Патона, 6, розташоване ще одне мозаїчне панно, яке було недоступне для огляду багато років. Скоро його зможуть побачити всі охочі. Як пояснила дослідниця мозаїк Наталія Піддубна, це панно виконано у другій половині ХХ ст. за авторством відомого митця Миколи Кристопчука.

Патріотична збірна – Новий проєкт Вакарчука. Українська національна збірна виступатиме на Євро-2020 в новій формі з написом «Слава Україні!» та обрисом мапи нашої держави. «Ми віримо, що силует України додасть сил гравцям, адже вони битимуться за всю Україну», – заявив президент ФФУ Андрій Павелко.

Читайте також: Від завтра послуги у львівських ЦНАПах можна отримати без попереднього запису

Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук презентував свій музичний проєкт під назвою «Оранжерея» у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Музикант підготував проєкт з метою зробити нову камерну музичну історію. Вперше поруч з солістом на сцені виступатиме фіналістка «Голосу країни» Віталіна Мусієнко. 

Врятовані лелеченята. У «Домівку врятованих тварин», що у парку Знесіння, передали трьох лелеченят з Тернополя. Птахам не більше одного-двох тижнів. «Під час вітру впало старе дерево і працівники МНС не знали що з ними робити, тож зв’язались з місцевими зоозахисниками. А ті передали їх нам», – розповів зоолог та керівник «Домівки врятованих тварин» Орест Залипський.

Читайте також: Які історичні брами відреставрували у Львові цієї весни. Перелік, фото

А у Музеї народної архітектури та побуту у Львові триває благодійний збір коштів на розмальовані вручну ґонтини. Приєднуйтеся!  Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!