Хто отримає Міжнародне свідоцтво про вакцинацію та як у Львові змінять простір біля залізничного вокзалу. Головне

1643 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Rachel for unsplash

Фото: Rachel for unsplash

Covid-19 – Головне. Уже цими вихідними, 12-13 червня, центри вакцинації запрацюють ще у двох локаціях Львова. Йдеться про ТРЦ «Форум», що на вул. Під Дубом, а також центрі ім. Олександра Довженка на Сихові.

Читайте також: Іспанія відкрила кордони для вакцинованих від коронавірусу іноземців

Українці, яких щепили двома дозами вакцини проти Covid-19, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію, щоб пред’явити його при перетині державного кордону. Його видаватимуть тільки в паперовій формі двома шляхами: одразу після щеплення другою дозою вакцини, в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров’я, зокрема в сімейного лікаря. Документ заповнюють англійською або французькою мовою, додатково також українською.

Читайте також: Цього тижня у Львові розпочнуть реконструкцію перехрестя Чорновола – Під Дубом

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (700), Запорізькій (92), Київській (79), Донецькій (73) та Харківській (66) областях.

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 59 особи (19 – напередодні). Разом 136 525. В Україні коронавірус виявили у 1 602 осіб (535 за попередню добу). Загальна кількість 2 216 654 пацієнтів.

Читайте також: Мешканець Київщини став керівником Львівської митниці

Скорочення в ОХМАТДИТі – Як захистити дітей від кишкових інфекцій. Через суттєве скорочення ліжко-місць у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ та брак коштів на утримання медзакладу частину працівників можуть скоротити. Однак остаточне рішення ще не прийняли.

Що таке гостра кишкова інфекція, як вона проявляється, чому влітку її підхопити найлегше та як від неї вберегтися в експрес-інтерв’ю Tvoemisto.tv розповіла педіатр та дитячий гастроентеролог дитячої поліклініки «Веселка» Алла Гнип. Більше – тут.

Читайте такожАндрій Білий звільняється з Львівської міськради

Байден – Зеленський – НАТО. Журналіст Крістофер Міллер з посиланням на радника з нацбезпеки президента США Джейка Саллівана повідомив, що президенти України Зеленський та США Байден поговорили телефоном, в тому числі про візит до Білого дому. Пізніше, зі слів керівника Офісу президента Єрмака, стало відомо, що Зеленський  відвідає США у липні. «Також президент США наголосив на цілковитій підтримці євроатлантичної інтеграції України та важливості надання Українській державі Плану дій щодо членства в Альянсі.» 

Саміт НАТО у своєму підсумковому рішенні підтвердить політику відкритих дверей для України та Грузії, але не буде готовий піти далі, про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане.

Читайте такожМотор Січ відновлює рейси з Києва до Львова

Маршрутка заїхала в дерево. На вул. Левандівській у Львові маршрутка № 11 заїхала у дерево. Внаслідок зіткнення постраждали п’ятеро пасажирів. Як стало відомо Тvoemisto.tv, вони потрапили у Львівську лікарню швидкої медичної допомоги, після надання медичної допомоги, їх усіх виписали додому.

У Львові перевірять технічний стан автобусів приватного перевізника «Міра і К», маршрутка якого потрапила в це ДТП.

Читайте також: Львівська школярка отримала 200 балів на ЗНО з хімії

Як може змінитись територія біля залізничного вокзалу у Львові. «Укрзалізниця» напрацьовує техніко-економічне обгрунтування для того, аби виставити на концесію залізничний вокзал у Львові та частину прилеглої до нього території. Йдеться про територію між площею Двірцевою та вулицею Городоцької. Місто у своєму баченні пропонує звести там велику кількість офісних площ, громадської забудови, а також готелі і багаторівневі паркінги. Скільки триватиме ще підготовка, яку розпочали наприкінці минулого року, наразі не зрозуміло. Дещо ускладнюють її зміни керівництва «Укрзалізниці».

Автентичний інтер’єр 30-х років. Поблизу Високого замку у Львові розтaшoвaний стaрoвинний бyдинoк. Koлись вiн нaлeжaв зaмoжнiй єврeйськiй рoдинi. Влaсниця квaртири вирiшилa збeрeгти aтмoсфeрy мiсця тa нe змiнювaти iнтeр’єр бyдинкy. Історичний будинок розташований на вулиці Княжій, 16.

Читайте такожУ Львові пройде велопроща до 20-ї річниці приїзду папи Івана Павла II

А у Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької розпочинають сезон безкоштовних літніх концертів, які проходитимуть під балконом Театру, на вулиці Лесі Українки, 1. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!