Де на польському кордоні почали щепити українців та парк квітучих рослин поблизу Львова. Головне

2410 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Micah Tindell for unsplash

Фото: Micah Tindell for unsplash

Covid-19 – Головне. 12-13 червня центри вакцинації працюватимуть у трьох локаціях Львова. Йдеться про ТРЦ «Форум», що на вул. Під Дубом, Центрі ім. Олександра Довженка на Сихові та стадіоні «Арена Львів».

Читайте також: Медиків Львівщини запрошують на Всеукраїнську прощу до Страдчу

На польсько-українському кордоні з 10 червня почали вакцинувати українців та інших іноземців з-за меж ЄС, які їдуть на роботу до Польщі – але не безкоштовно. Пункти щеплення розгорнули біля пунктів пропуску «Медика-Шегині», «Гребенне-Рава-Руська» та «Дорогуськ-Ягодин». У пункті пропуску «Корчова-Краківець» вакцинуватися можна буде у мобільному пункті щеплень за 30 км від кордону. Загальна процедура тестування та подальшого щеплення коштує іноземцю 130 злотих (близько 1 тисячі гривень).

Читайте також: Студенти коледжу Труша відновлять мурал на Львівському ліцеї Стуса

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві(215), Харківській (104), Київській (102), Львівській (84) та Донецькій (84) областях.

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 84 осіб (113 – напередодні). Разом 136 905. В Україні коронавірус виявили у 1 274 осіб (1 603 за попередню добу). Загальна кількість 2 222 701 пацієнтів.

День сильних людей. У понеділок, 14 червня, весь світ відзначатиме День донора крові. До Всесвітнього дня донора крові головна медсестра Львівського обласного центру служби крові Неля Мартинишин розповідає про донорство, кров та добро.

Читайте такожУ Львові почали реставрувати фасад кам’яниці на площі Ринок,7. Фото

Каже, що за 20 років роботи побачила, як змінюється портрет донора, і дуже тішиться цьому. Змінюється свідомість, зараз дуже багато молодих людей, зокрема – з ІТ-спільноти Львова. Більше – тут.

НАТО – США. Лідери країн-членів НАТО на саміті у Брюсселі 14 червня підтвердять свою прихильність політиці відкритих дверей та підтвердять євроатлантичні прагнення України. Як заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, фокус робиться на реформах, об’єднання допомагатиме у їх впровадженні.

Міністерство оборони США затвердило другу частину безпекової допомоги Україні у розмірі 150 мільйонів доларів.

Читайте також: У Львові планують встановити пам’ятник Євгену Коновальцю

Дубневич збіднів. Вищий антикорупційний суд України відмовив нардепу Ярославу Дубневичу в клопотанні скасувати застосовану до нього в 2019 році заставу в 90 млн грн та повернути кошти застоводавцям. За інформацією адвоката, це треба було зробити, бо статки нардепа суттєво зменшились.

SoftServe забудує колонію. На території колишньої виправної колонії у Львові, яку першою приватизували в Україні, побудують кампус, де планують створити всі умови для розвитку талантів міста. Власником території стала одна з компаній групи SoftServe.

Читайте такожЗ понеділка у Львові обмежать рух на перехресті Чорновола та вулиці Під Дубом

Україна на Євро-2020. Українська збірна на Євро-2020 буде грати у раніше презентованій формі, яка викликала обурення в Росії, проте до неї додадуть ще один елемент, а гасло «Героям Слава!» розмістять за мапою, у центрі обрисів кордонів України.

Зелена лінія у парку – Дощовий / Квітучий сад  Веломаршрут з Високого замку«Львівавтодор» оголосив тендер на будівництво першого етапу будівництва і облаштування Зеленої лінії у межах парку імені Папи Івана Павла ІІ. Аукціон пройде 30 червня. Очікувана вартість робіт із ремонту та облаштування велосипедної та пішохідної інфраструктури на території парку становить 7 млн 823 тис. гривень.

Читайте також: У Домівку врятованих тварин привезли пташа, що вижило після падіння з гнізда

В’юнкі рослини, під модерністичною стіною з дірами на перетині вулиць Бандери та Чупринки викосили. Їх торік посадили активісти, зібравши на це понад 8 тисяч гривень благодійників. Винних будуть шукати по камерах спостереження.

Поблизу Львова у селі Стрілки на вулиці Галицькій,169 подружжя створило парк квітучих рослин «Казкові Поля». Тут на трьох гектарах поля посадили гортензії, спіреї, гібіскуси, вейгел, а також лавандове поле, яке є найбільшим за площею в околицях Львова. Загалом у парку висадили 26 тисяч саджанців.

Читайте також: Барвінок, бірюзові озера і скельний монастир. Топ-5 маршрутів зі Львова

У Львові створили веломаршрут, який пролягає від парку «Високий Замок» до ведмежого притулку «Домажир». Вже 26 червня заплановано велопробіг новим туристичним шляхом, що отримав назву R60 та доповнив міжнародний велошлях.

А у заповіднику Тустань, що на Сколівщині, триває середньовічний табір «Тиждень живої історії». Тут проведуть майстер-класи з давніх ремесел. До слова, нині у Львові без опадів, 22-27 градусів тепла. Завтра ж – місцями короткочасні дощі, 17-22 вище нуля. Гарних Вам вихідних!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!