На Львівщині уже два райони у «червоній» зоні та держзрада Конституційного суду. Головне за минулу добу

1501 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kate Trifo for unsplash

Фото: Kate Trifo for unsplash

Covid-19 – Головне. Згідно рішення Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 2 листопада в Україні почне діяти нове епідемічне зонування, за яким до «червоної» зони віднесли Пустомитівський та Сокальський райони. Львів та решта районів області – у «помаранчевій».

Читайте також: Як у Львові закрили єдине відділення гематології та чому помер його пацієнт

Україна оновила список країн «червоної» та «зеленої» зон за поширенням Covid-19. Згідно з даними, Угорщина та Італія перейшли з «зеленої» в «червону» зону, а сусідня Молдова навпаки – потрапила у «зелену». У «червоній зоні», серед інших країн, перебувають Болгарія, Румунія, Польща, Словаччина, Франція та Британія. До країн «зеленої зони» ввійшли Литва, Німеччина, Швеція, Росія, Албанія, Туреччина та Єгипет.

Школи Львова повертаються до освітнього процесу. У понеділок усі учні виходять на навчання у школи.

У ЛНУ імені Івана Франка продовжили режим карантину до 31 грудня 2020 року. Водночас у Національному університеті «Львівська політехніка» у коментарі Тvoemisto.tv сказали, що поки не знають, чи продовжать дистанційне навчання, ще не було засідання ректорату.

Читайте також: Як пандемія вплинула на настрої та очікування абітурієнтів або Що виші мають взяти на озброєння

Лікарняна мережа області, яка призначена для лікування хворих із Covid-19 завантажена на 58,5%. Найбільш завантаженими є Львівська обласна інфекційна лікарня, у ній 181 пацієнт, Центр легеневого здоров’я – 171, Лікарня швидкої допомоги – 246, 8-а міська клінічна лікарня – 115 пацієнтів. У районах, найбільше пацієнтів у Стрийській міській лікарні, там лікують 125 пацієнтів, та у Стебницькій міській лікарні, там 115 пацієнтів.

Лікування Covid-19 стало важчим через те, що пацієнти починають вживати антибіотики, коли для цього немає показань. Як розповів директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак у коментарі Tvoemisto.tv, організм звикає до препаратів, тому вони не допомагають, якщо ситуація погіршується.

МОЗ буде укладати контракти з медпрацівниками, які виявили бажання долучитися до боротьби з Covid-19. Їх направлятимуть у райони та області, де ситуація погіршуватиметься.

Читайте також: У Львові внаслідок ускладнень від коронавірусу померла ще одна вчителька

Читайте також: У Львові раптово помер лікар-радіолог Володимир Ковалик

Відтепер за одну підписану декларацію з пацієнтом сімейний лікар буде отримувати на 51 гривень більше. Раніше оплата становила 600 грн 48 коп, а зараз – 651 грн 60 коп.

В Італії кількість інфікованих за добу склала 31 084 – максимум за час епідемії, померли 199 людей.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 426 особи (404 – напередодні). Разом 29 314. Одужало – 11 499 (+ 169), померло – 847 (+ 16).

За добу лабцентри зробили 2 795 ПЛР-тестів. Залишок у холодильнику 842 проби.

В Україні Covid-19 виявлено у 8 312 осіб (7 342 за попередню добу). Загальна кількість 378 729 пацієнтів. Одужало – 155 026 (+ 3 394), померло – 7 041 особи (+ 173).

Читайте також: В ОХМАТДИТі провели успішну операцію 3-річному хлопчику, який не міг самостійно ходити

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 36 768 (+ 741), Харківська – 35 675 (+ 659), Львівська – 29 314 (+ 404) та Одеська області – 24 116 (+ 493).

Скандальний Конституційний суд. ДБР розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради голови КСУ Тупицького. А в Єдиний реєстр судових розслідувань внесено кримінальне провадження щодо «захоплення державної влади суддями Конституційного суду».

Поки реєстр декларацій був закритий від громадян, голова КСУ Тупицький та ще 5 його колег внесли туди повідомлення про свою зарплату.

Керівник ОП Єрмак вважає, що за подіями довкола рішення Конституційного суду стоїть зовнішнє втручання, а експрезидент Порошенко, що до цього причетна команда президента Зеленського.

Читайте також: Другий тур виборів голови Львівської ОТГ попередньо відбудеться 15 листопада

(Не) тиша на Донбасі. Російські найманці п’ять разів за добу порушили режим припинення вогню  двоє військових загинули.

Хабар ДФС – Фейкові міськради. Слідчі ДБР із залученням спецназу затримали «на гарячому» керівника Головного управління протидії економічним правопорушенням ДФС під час одержання хабара 100 000 доларів.

У Запоріжжі та у Хмельницькій області створювали фейкові «міськради» і за вступ до них пропонували гроші.

Лукашенко не втікатиме. Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко дав зрозуміти, що не має наміру залишати країну під тиском протестів. Протестувальники переступили за «червоні лінії», про які він говорив раніше, тож владі відступати нікуди.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!