Чотири райони Львівщини у «червоній» зоні та Трампа можуть примусово виселити з Білого дому. Головне за 6 листопада

3485 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: engin akyurt for unsplash

Фото: engin akyurt for unsplash

Covid-19Головне. Вся територія України опинилася у «помаранчевій» та «червоній» зоні захворювання на коронавірус. За рішенням позачергового засідання комісії з ТЕБ і НС з 9 листопада у  «червону» зону віднесли Миколаївський, Перемишлянський, Пустомитівський та Сокальський райони Львівської області; до «помаранчевої» – решту населених пунктів на Львівщині та місто Львів.

Читайте такожКарантин вихідного дня для ресторану – це як ампутувати ноги, але по шию

Міністр охорони здоров'я Степанов назвав фейком інформацію про створення так званих чорних карантинних зон із найжорсткішими обмеженнями. За його словами, в Україні споживання антибіотиків зросло в 3,5 рази у порівнянні з 2019 роком. Степанов наголосив, що приймати антибіотики самостійно без призначень лікаря - небезпечно.

Епідеміологиня Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру Оксана Пушкарьова вважає, що будь-які обмеження спілкування людей допоможуть зменшити кількість нових інфікувань коронавірусом. «Чи це обмеження на день, чи на тиждень – це добре. Звісно, чим триваліше, тим краще. Але в уряді не можуть ввести такий карантин, як навесні, через питання економіки», – сказала вона.

Читайте такожЧетверо санітарок на 160 пацієнтів і брак кисню. Львів'янин про перебування у львівській лікарні із Covid-19

Верховна Рада запровадила штрафи для громадян за перебування у громадських місцях, зокрема у транспорті, без масок. Як пояснював раніше міністр Степанов, штрафуватимуть безпосередньо на місці працівники поліції та представники місцевого самоврядування.

Covid-19 може впливати не тільки на смак і нюх, а й на слух, пише HuffPost. Перший випадок незворотної втрати слуху, пов'язаної з ковідом, виявили у жовтні у Великій Британії.

ВООЗ заявляє, що пандемія коронавірусу є нагадуванням про важливість зміцнення галузі охорони здоров'я в кожній країні, і закликає людство негайно розпочати підготовку до наступної потенційної пандемії.

Читайте такожЧому за дотримання карантину перш за все відповідальна влада?

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 356 особи (430 – напередодні). Разом 32 425. Одужало – 18 601 (+ 2 404), померло – 939 (+ 16).

В Україні Covid-19 виявлено у 9 721 осіб (9 850 за попередню добу). Загальна кількість 440 188 пацієнтів. Одужало – 195 544 (+ 10 762), померло – 8 125 особи (+ 201).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 42 375 (+ 1 002), Харківська – 41 131 (+ 801), Львівська – 32 425 (+ 356) та Одеська області – 27 392 (+ 554).

Читайте такожАндрій Садовий потрапив у скандал через висловлювання щодо журналіста

Вибори – 20202. До Львівської облради проходять 9 партій, які розділять між собою 84 депутатських мандати. Європейська Солідарність» отримає 28 мандатів, «Слуга народу» – 9, «Самопоміч» – 9, ВО «Батьківщина» – 7, «Голос» – 7, «Народний рух України», ВО «Свобода», «Українська галицька партія» та «За Майбутнє» – по 6 мандатів. Повний перелік депутатів тут.

Роїйська на УкрТБ. 73% українців вважають українську мову рідною. Спілкуються вдома переважно українською 53%, російською – 29% громадян України. За даними  дослідження «Простору свободи», 2/3 українців вважають, що частка української мови на телебаченні має становити не менше 75%. Саме така квота встановлена законом, однак на практиці частка української мови у прайм-тайм шести провідних телеканалів, яка почала знижуватися ще минулого року, у жовтні 2020 впала до 41%. Телеканали все більше нав’язують суспільству російську, ігноруючи або обходячи норми закону про телебачення і радіомовлення.

Читайте такожСБУ викрила у Львові учасника транснаціонального угруповання «Лоту Гулі». Фото

Байден – Трамп. Кандидат від Демократичної партії Джо Байден перемагає чинного президента Дональда Трампа у Пенсильванії, що робить майже певною його перемогу на виборах у США. Разом з тим у Джорджії, де теж фіксують перевагу Байдена, пройде перерахунок голосів.

Президент США Дональд Трамп планує діяти так, ніби він розпочинає свій другий термін достроково, про це пише видання Politico із посиланням на свої джерела. Виборчий штаб Байдена відреагував на це попередженням, що Трампа можуть примусово випровадити з Білого дому.

Читайте такожЗ понеділка у Львові не працюватимуть фонтани

У Путіна Паркінсона? Низка західних видань повідомила, що президент РФ Путін збирається у відставку через хворобу Паркінсона, ознаки якої нібито в нього помічали ще п’ять років тому. У Кремлі прокоментували це доволі передбачувано – жодних проблем зі здоров'ям у Путіна немає.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!