Гряде зростання понад десяти податків і акцизів та гривня падає з 28 серпня. Головне за минулу добу

2165 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Robert Metz for unsplash

Фото: Robert Metz for unsplash

Covid-19 – Головне. «Червоний» рівень епідеміологічної небезпеки в регіонах України тепер будуть вводити при 5-кратному перевищенні середньої по країні захворюваності на Covid-19 і заповненості 70% ліжок у лікарнях упродовж 5 днів.

Рішення про заборону роботи шкіл і дитсадків у «червоній» зоні спільно прийматимуть державна та регіональна комісії з ТЕБ і НС.

Читайте також: Чи вартує в час пандемії вакцинувати дітей від грипу. Пояснення педіатра

Більшість класів ліцею «Сихівський» на 2 тижні перейшли на дистанційне навчання, через хворих на Covid-19  вчителів. Окрім того, на Львівщині через ремонти з початку навчального року ще не відкрилися школи у Солонці та Великих Мостах.

У бюджеті на 2021 рік заклали підвищення зарплат лікарям екстреної медичної допомоги до 22 тис. грн, а водіям – не менше 12 тисяч. 

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 187 осіб (186 – напередодні). Разом 17 430. Одужало – 5 523 (+ 141), померло – 487 (9 – за добу).

За добу лабцентри зробили 1 669 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 1 082.

В Україні Covid-19 виявлено у 2 958 осіб (2 905 за попередню добу). Загальна кількість 162 660 пацієнтів. Одужало – 72 324 (+ 1 514), померло – 3 340 особи (+ 76).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 18 070 осіб (плюс 356), Львівщина – 17 430 (+ 187), Харківська – 13 432 (+ 272 осіб) та Чернівецька області – 12 493 (+ 139).

Читайте також: Що «Є» у Львові? Як популярна мережа книгарень потрапила у скандал

Найбільше нових випадків за добу зафіксовано у Тернопільській області (380), місті Київ (356), Одеській (284), у Харківській областях (272, з них у самому Харкові – 190).

Кабмін «Свіжі» рейтинги. Уряд планує підвищити понад 10 ставок і зборів. Зокрема, зростуть ЄСВ для працюючих ФОПів, акцизи на спирт і пиво, екологічний податок для викидів СО2 збільшать втричі, скасують мораторій на податкові перевірки і по ЄСВ. На 12% зросте рентна плата за користування надрами (але не для видобутку копалин), радіочастотами і за спецвикористання води і лісових ресурсів. Документ також пропонує звузити пільги з податку на нерухоме майно.

Чинний глава держави Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу, хоча його показник є найнижчим від початку каденції –  29% тих, хто визначився. Роботою Зеленського не задоволені 57% українців.

Нині на Львівщину приїде президент Зеленський. Він відвідає Яворівський полігон, у Митрополичих садах представить Стратегію розвитку Львівщини. Також його чекають і в компанії SoftServe.

Читайте також: Кабмін затвердив нові посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію авто

КСУ – Посли «Великої сімки». Конституційний суд визнав деякі положення закону про НАБУ неконституційними. Раніше КСУ визнав таким же указ про призначення Ситника директором НАБУ.

Посли країн «Великої сімки» нагадали, що антикорупційні органи та НБУ повинні бути незалежними.

НБУ – Гірники. Нацбанк послабив офіційний курс гривні до долара на 7 копійок, встановивши його на рівні 28,12 грн. Починаючи з 28 серпня курс гривні знижується кожного робочого дня з рівня 27,38 гривні за долар. Найнижчий курс гривні у 2020 році зафіксований 30 березня – 28,18 грн за долар.

На 14-ий день підземного протесту гірників у Кривому Розі під землею залишається 184 робітники чотирьох шахт.

Білорусь – РФ. В.о. президента Білорусі Лукашенко, під час останньої зустрічі в Сочі попросив у президента РФ Путіна «певні типи зброї».

Лукашенко заявив, що наступні вибори в країні пройдуть за Конституцією, але її ще немає.

Слідчі пред’явили затриманій учасниці Координаційної ради опозиції Колесниковій звинувачення в закликах до дій, спрямованих на заподіяння шкоди нацбезпеці.

Читайте також: На Донбасі загинув 29-річний військовий із Яворова

Північний потік-2. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не думає, що побудова газопроводу «Північний потік-2» здатна змінити поведінку РФ.

За даними ЗМІ, німецький уряд на початку серпня пропонував США угоду на мільярд євро в обмін на зміну Вашингтоном своєї позиції щодо «Північного потоку-2».

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!