Хорватія продовжила рішення про обмеження на в'їзд для українців

1699 0
Громадяни України не мають права на в'їзд до Хорватії з туристичною метою.
Photo by Inja Pavlić on Unsplash

Photo by Inja Pavlić on Unsplash

Хорватія продовжила рішення про тимчасову заборону та обмеження перетину кордону, воно буде діяти до понеділка, 15 лютого. Про це повідомляє НВ з посиланням на повідомлення посольства України в Хорватії.

У відомстві заявили, що громадяни України не мають права на в'їзд до Хорватії з туристичною метою. А особи, в тому числі і громадяни України, які прибувають в Хорватію з країн, де поширений новий штам коронавірусу, при в'їзді в країну мають показати негативний результат ПЛР-тесту (дійсний 48 годин), а також їм призначать 14-денну самоізоляцію. Її можна зменшити до семи днів, якщо здати додатковий ПЛР-тест на території Хорватії (після семи днів самоізоляції) і якщо він буде негативний.

Читайте також: Єгипет і Мальдіви. Куди їдуть львів`яни взимку і що вигідніше в час пандемії

Також українці, які в'їжджають до Хорватії з невідкладних особистих причин (похорон, лікування), мають право в'їхати в країну без негативного результату ПЛР-тесту за умови, що залишать територію Хорватії протягом 12 годин з моменту в'їзду.

Посольство повідомило, що громадяни України, які планують в'їжджати до Хорватії для волонтерської діяльності на територіях, що постраждали від землетрусу, мають право в'їхати в Хорватію без негативного результату ПЛР тесту при наявності попереднього дозволу Штабу цивільного захисту Хорватії.

Інші умови в'їзду громадян України до Хорватії в період дії обмежувальних заходів залишаються без змін.

Додамо, що всього в Хорватії підтвердили понад 200 тисяч випадків коронавірусу, понад 4 тисячі людей померли.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!