Християни східного обряду відзначають Вербну неділю. Традиції

1942 0
Через тиждень православні відзначатимуть свято Великодня.
Фото: cynicallviv.com.ua

Фото: cynicallviv.com.ua

За тиждень до Великодня християни східного обряду 21 квітня святкують Вербну неділю. За християнським традиціями у цей час Ісус Христос в’їхав до Єрусалима, а миряни устеляли перед ним дорогу пальмовим листям. Оскільки в Україні пальми не ростуть, то їх замінили вербовими гілками. 

У Вербну неділю після богослужіння святять вербу, яка користується великою пошаною серед вірян. Вербне гілля зберігають увесь рік, а потім спалюють для того, аби воно випадково не потрапило під ноги.

Головним звичаєм Вербної неділі вважають повну церкву людей, які приходять з вірою причаститися до святості. Саме Вербною неділею розпочинається Страсний тиждень.

Сам Великдень у християни східного обряду припадає на 28 квітня. Додамо, що 21 квітня також римо-католицька церква відзначає свято Воскресіння Христового.

За матеріалами traditions.in.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!