Хто з пацієнтів у Львові може потрапити на планову госпіталізацію. Перелік

3769 0
Дозволити планову госпіталізацію має регіональна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Ілюстративне фото: Galka.if

Ілюстративне фото: Galka.if

Уряд оприлюднив постанову №500, що вносить зміни до попереднього документу про карантинні заходи в Україні. Додамо, що адаптивний карантин в країні продовжили до 31 липня.

Згідно з постановою №500, що набрала чинності з моменту опублікування, закладам охорони здоров’я заборонено проведення планових заходів з госпіталізації.

Читайте також: «Нам 12 годин шукали місце у лікарні». Історія пацієнта з підозрою на Covid-19

Утім, є винятки. Так, регіональна комісія з питань ТЕБ і НС може дозволити проводити планову госпіталізацію, якщо у визначених для лікування хворих з підтвердженим коронавірусом лікарнях заповнено не більше 50% ліжок.

На Львівщині у першу чергу хворих з підтвердженим діагнозом приймає Львівська обласна інфекційна лікарня. Тут, за словами медиків, місць практично немає.

Водночас по області, кажуть чиновники Львівської ОДА, заповненість медзакладів, визначених для прийому хворих на коронавірус або з підозрою на нього сягає 40%.

Читайте також: Вражені Covid-19 легені видно неозброєним оком. Патологоанатом про те, що показує розтин інфікованих

У плановій госпіталізації попри заповненість визначених лікарень не можуть відмовити у таких випадках:

  • надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;
  • надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
  • надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;
  • надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;
  • проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я.

Пацієнти, які підлягають плановій госпіталізації, мають обовязково здати аналіз на лабораторне дослідження на коронавірус.

Додамо, що, згідно з розпорядженням МОЗ, пацієнти із пневмоніями легкого ступеню, які не мають супутніх захворювань, мають лікуватись удома під наглядом сімейного лікаря.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!