Ірина Білик не скасує концерт у Львові на вимогу активістів

4225 0
Представники громадських організацій пообіцяли заблокувати концерт Ірини Білик 6 березня у львівській Опері.
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

Ппредставники націоналістичних організацій обіцяють блокувати концерт співачки 6 березня у львівській Опері. Активісти мотивують свої вимоги відвідинами Іриною Білик Криму в 2015 році та концерту російського співака Філіпа Кіркорова у 2017 році. Про це повідомляє Zaxid.net.

«Ми кілька разів зв’язувалися з продюсером Ірини Білик і ставили просту вимогу, щоб співачка визнала Росію країною-агресором, а Крим – окупованою територією. Минулого тижня я мав розмову з продюсером і він сказав, що Ірина Білик не робитиме такої заяви», – говорить актоивіст Антон Петрівський.

Натомість продюсер Ірини Білик Олег Збаращук не бачить законних та моральних підстав для скасування концерту співачки на вимогу представників громадських організацій. Про це він повідомив в коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Біля органного залу облаштують пішохідну зону

«Вони погрожують керівництву театру та нам. Ця історія – не більше, ніж шантаж та самопіар. Вони хочуть почути якісь фрази від людини, яка допомагає армії, дітям і є до мозку кісток проукраїнською», – сказав він.

За його словами, менеджмент співачки вживатиме всіх законних заходів для того, щоб концерт відбувся.

«Раніше блокувалися концерти артистів, які виступали на території Російської Федерації. В 2017 році Ірина не виступала в Кремлівському палаці. У неї є офіційний чоловік Аслан Ахмадов, який є громадянином РФ. Влітку 2017 року Іра була в 49 ряду на 38 місці поруч зі своїм чоловіком на концерті співака Філіпа Кіркорова. Але жодних офіційних заяв або виходів на сцену чи коментарів Ірина не давала. Вона відвідувала концерт як приватна особа, вона має на це право, як і мільйони інших українців», – додав він.

Читайте також: Львівська опера отримала нового гендиректора

За його словами, Ірина Білик відмовляє на всі запрошення виступати в Росії, оскільки це випливає з її принципової позиції не давати концерти на території Російської Федерації. При цьому він підтвердив інформацію про відвідини співачкою Криму у 2015 році.

«В 2015 році вона дійсно їздила туди до подруги на весілля. Тодішній менеджмент артистки не попередив її про те, що перетин кордону незаконний. Ми хотіли вирішити це питання публічно, заплатити штраф, який передбачено за незаконний перетин кордону, та закрити цю тему. Але це можна було зробити протягом перших трьох місяців після перетину. Тобто термін давності цієї історії стік 2,5 роки тому, тому ми не можемо заплатити штраф. Це була помилкова історія, яку ми не можемо вирішити в правовому полі, а з 2015 року не було жодної поїздки Іри в Крим», – розповів він.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!