Із 11 травня в Україні пом’якшують карантин. Кому дозволять працювати

7425 0
Карантин в Україні триває з 12 березня.
Фото: Engin Akyurt, Unsplash

Фото: Engin Akyurt, Unsplash

Із 11 травня в Україні пом’якшують карантинні обмеження, втім сам карантин діятиме до 22 травня. Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 4 травня, Кабмін.

Читайте також: «Усе залежатиме від кожного з нас». Як львів’янам вийти з карантину

Зокрема за тиждень українцям дозволять відвідувати парки, сквери та відпочинкові зони, заклади харчування зможуть працювати на літніх майданчиках та на виніс, дозволять відкрити перукарні, салони краси, манікюрні салони, магазини непродовольчих товарів, окрім відпочинкових зон у ТРЦ, музеї та історико-культурні заповідники, тренувальні і спортивні бази, стоматкабінети, а також офіси адвокатів, нотаріусів та аудиторів.

За словами головного санлікаря Віктора Ляшка, ситуація з коронавірусом в Україні все ще не дозволяє повністю зняти карантин, адже кількість хворих продовжує стабільно зростати. За словами голови МОЗ, якщо ситуація буде погіршуватися, то ці послаблення можуть зняти. Водночас в областях, де велика кількість хворих, продовжать жорсткіший адаптивний карантин.

Додамо, що сам текст постанови Кабміну з доопрацюваннями обіцяють опублікувати за два дні. Всі заклади зможуть запрацювати лише з дотриманням санітарних умов.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

Нагадаємо, що через поширення коронавірусу 12 березня по всій території України запровадили карантин, що мав тривати до 3 квітня. Через це у Львові закрили всі ТРЦ, магазини, ресторани, кафе та заклади культури, натомість залишаються працювати продуктові магазини, аптеки та АЗС. А за порушення карантину ввели штрафи. Із 6 квітня обмеження посилили, зокрема заборонили відвідувати парки і сквери і ходити без масок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!