Із 22 травня в Україні можуть запрацювати дитсадки, готелі і громадський транспорт

3470 0
Це передбачено другим етапом послаблення карантину.
Фото: Наша Мама

Фото: Наша Мама

22 травня в Україні має початись другий етап послаблення карантину. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного брифінгу МОЗ розповів, що може запрацювати на цьому етапі.

За словами Максима Степанова, другий етап передбачає:

  • дозвіл на проведення спортивних змагань без глядачів,
  • відкриття готелів (без ресторанів, хостели теж не працюватимуть),
  • проведення ЗНО,
  • запуск громадського транспорту,
  • відкриття дошкільних закладів.

Читайте також: Дитсадки у Львові працюватимуть усе літо

У МОЗ наголошують, що всі пом’якшення можливі тільки за умови суворого дотримання епідеміологічних правил безпеки, тобто дотримання дистанції, носіння масок, регулярної дезінфекції у приміщеннях. Рішення про запровадження послаблень має ухвалити уряд.

Додамо, кожен новий етап послаблення карантину розрахований на 10 днів. Сьогодні в Україні кількість пацієнтів із Covid-19, які одужали за добу, уперше перевищила кількість захворілих за добу. Одужали 427 людей, а захворіли 422.

Нагадаємо, у Львові міська комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні розгляне питання про відкриття магазинів з одягом і взуттям, а також візових центрів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!