На Львівщині 34-річного чоловіка з інфарктом рятують гелікоптером

9038 0
У 34-річного чоловіка діагностували гострий інфаркт міокарда.
Фото: ЛШМД

Фото: ЛШМД

Сьогодні, 30 квітня, гелікоптером аеромедичної служби у Лікарню швидкої допомоги планують доправити 34-річного пацієнта з гострим інфарктом міокарда. Медичний гелікоптер уже вилетів із хворим з аеродрому Ягелон у с. Завадівка, що у Турківському районі. Про це повідомив речник ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.

Читайте також: Уперше – гелікоптером. Пацієнтку з інсультом доправили до Львова з Турки за годину

Медичний гелікоптер запустили на Львівщині 1 квітня. Він має евакуйовувати пацієнтів з інсультами, інфарктами, важкими травмами після ДТП та іншими критичними станами. Медичний гелікоптер обслуговує не лише Львів та область, а й гірські регіони та обласні центри, як Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Ужгород. Базується він поблизу Городка – у селі Черляни. 

Читайте також: Вчасно приїхати, щоб допомогти. Скільки на Львівщині стається серцевих нападів

Додамо, що першу евакуацію авіамедична служба виконала 9 квітня, тоді рятували 78-річну жінку із Турки. У неї діагностували порушення мозкового кровообігу. 10 квітня до лікарні доставили 59-річного мешканця Бродів, який отримав множинні травми внаслідок ДТП. 12 квітня доправили 82-річну мешканку села Нижня Яблунька з інсультом, а 19 квітня вертоліт евакуював із Турки 46-річну жінку з гострим інфарктом міокарду, якій знадобилася негайна допомога.

Довідково

Серцевий напад, який триває понад 15-20 хвилин, може перерости у інфаркт міокарда.

Інфаркт міокарда – це пошкодження серцевого м’яза через гостре порушення кровопостачання. Частина м’яза, до якої припиняє надходити кров, через 20-40 хвилин починає відмирати. Тому, надзвичайно важливо надати пацієнту своєчасну та кваліфіковану медичну допомогу.

Людину з підозрою на гострий інфаркт міокарда бригада екстреної медичної допомоги має доставити у той медичний заклад, який уклав договір з НСЗУ на надання послуг з лікування інфаркту. Саме в такому медзакладі є можливість проведення необхідних лабораторних та інструментальних обстежень, лікувальних заходів, ангіографічного дослідження коронарних судин.

Ангіографія – надзвичайно точний діагностичний метод, за допомогою якого лікарі визначають, де саме в судинах порушений кровообіг, та за потреби проводять процедуру встановлення стенту. На сьогодні це є золотим стандартом дослідження серцевих артерій в усьому світі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!