Кабмін дозволив іноземним навчальним закладам відкривати філії в Україні

1280 0
Дозвіл на утворення філій не надаватиметься тим іноземним навчальним закладам, які зареєстровані у країні-агресорові.
Фото: УП. Життя

Фото: УП. Життя

Кабінет міністрів дозволив створювати в Україні філії іноземних закладів вищої освіти. Про це йдеться у постанові Уряду № 304 від 24 березня.

Читайте також: Вчителька з Львівщини стала фіналісткою конкурсу «Учитель року-2021»

Діяльність такої філії відбуватиметься на підставі дозволу, виданого МОН. Для того, аби його отримати, іноземний заклад вищої освіти має подати до МОН копії установчих документів та ряд інших, які перераховані в постанові.

Окрім того, іноземний заклад вищої освіти під час подання документів має входити до одного з міжнародних рейтингів QS World University Rankings, The Times Higher Education World University Rankings, Academic Ranking of World Universities – World Top 500 Universities і посідати при цьому місце не нижче ніж 3000.

«Заклади вищої освіти України активно продовжують інтегруватися до Європейського освітнього простору. Щоб стати на крок ближче до Європейського союзу, ми відкриваємо нові кордони. Отже, найкращі світові практики галузі вищої освіти будуть реалізовуватися і в українських університетах», – каже заступник міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко.

Читайте також: Для абітурієнтів, які складатимуть ЗНО, зробили відеороз'яснення. Де дивитись

Наголошують, що дозвіл на утворення філій не надаватимуть тим іноземним навчальним закладам, які зареєстровані:

  • юридичною особою з іноземними інвестиціями держави-агресора або держави-окупанта,
  • юридичною особою, зареєстрованою на території держави-агресора або держави-окупанта,
  • юридичною особою, кінцевий бенефіціарний власник (контролер) якої є резидентом держави-агресора або держави-окупанта.

Також відповідно до частини 9 статті 33 закону «Про вищу освіту», в Києві, Харкові, Львові, Дніпрі та Одесі філії вищих навчальних закладів створювати не можна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!