Кабмін послабив карантин і спростив умови в’їзду в Україну

2153 0
Тепер заклади харчування можуть працювати цілодобово, а масові заходи можуть бути заповнені на дві третини.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Кабінет міністрів послабив карантинні обеження в Україні. Відтепер культурні, розважальні, релегійні й інші заходи можна проводити із заповненістю на дві третини, а закладам харчування працювати цілодобово. Про це йдеться у постанові кабміну від 2 червня, яку оприлюднили учора.  

Також дозволили роботу нічних клубів, дискотек, проведення святкових заходів, роботу готелів, хостелів і кемпінгів.  

Крім того, якщо у всіх учасників масового заходу є негативний тест на коронавірус, який зробили не пізніше як за 72 год до заходу або підтвердження вакцинації, то кількість відвідувачів може бути необмежена. 

Читайте також: Іспанія відкрила кордони для вакцинованих від коронавірусу іноземців

Уряд також пом’якшив в’їзд в Україну. Тепер іноземці можуть пред’явити не лише негативний ПЛР-тест, а й негативний тест на антиген чи міжнародний сертифікат про проходження повного курсу вакцинації.  

Нагадаємо, що в Україні послабити карантин хотіли ще наприкінці травня. Про це заявляв міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі ТСН. 

Читайте також: В Україні планують послабити карантин

«Уже є карантинна втома, пандемічна втома. Тому коли у нас стабілізація епідситуації, можна трохи відкрити, зробити певні послаблення», – сказав міністр.

Додамо, що кількість нових випадків інфікування за останні 14 днів склала менше ніж 75 на 100 тисяч населення, а на всій території України не було регіонів із «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!