Уряд пропонує «врізати» видатки на кіно, освіту, дороги та місцеві вибори, – нардеп

11599 0
У держбюджеті створять стабілізаційний фонд у 124 млрд грн
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

Кабмін пропонуватиме Верховній Раді внести зміни до Держбюджету, за якими дефіцит бюджету може збільшитися на 202 млрд грн, тобто у чотири рази, а місцеві вибори – не відбутися цього року Про це повідомив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко.

Читайте також: Через коронавірус можуть позбавити держфінансування культурні проекти Кабміну

За його словами, відповідно до пропонованих змін доходи зменшать на 115 млрд грн, а видатки збільшать на 96 млрд грн.

Раді пропонують створити у держбюджеті стабілізаційний фонд у 124 млрд грн, який Кабмін, за словами нардепа, розподілятиме «практично в ручному режимі».

Нардеп зазначає, що Раді пропонують «знищити всі програми розвитку освіти», включаючи програму «Нова українська школа», регіонального розвитку (ДФРР, субвенція ОТГ на інфраструктуру, соцеконом), підтримки сільгоспвиробників. А також зменшити фінансування дорожніх робіт майже на 8 млрд грн та скасувати підтримку національного кінематографа, театрів, Українського інституту книги. Також урізуються витрати на спорт, включаючи осіб з інвалідністю.

Читайте також: Малий бізнес на межі виживання, давайте його підтримаємо! 

«Обнулити фінансування місцевих виборів-2020! Ми що – скасовуємо місцеві вибори, які повинні пройти 25 жовтня цього року?», - зазначив Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, Міністерство фінансів урізає фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту.

Зазначимо, що Верховна Рада може зібратись на позачергове засідання у суботу.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!