В Україні прогнозують карантин до кінця року

4315 0
Якщо ситуація з пандемією Covid-19 почне «виходити з-під контролю» можуть зупинити транспорт.
Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Зростання захворюваності в Україні триватиме ще два-три тижні. За цей час, за розрахунками МОЗ, може бути 25 тисяч хворих на добу. Про це учора заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі одного з каналів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Двоє пацієнтів на одне ліжко. Лікар Львівської інфекційної лікарні про хворих із Соvid-19

«Зараз дуже складний період. Ще мінімум два-три тижні у нас може бути зростання за різними регіонами. За нашими розрахунками ми можемо вийти на 25 тис. захворілих за добу протягом двох-трьох тижнів. Карантин буде до кінця року», – каже Максим Степанов.

Крім того, за його словами, якщо ситуація буде виходити з-під контролю, то окремим рішенням уряду можуть зупинити транспорт.

«Головне, щоб не було колапсу медичної системи, це основний показник. Зараз дуже важливо дотримуватися карантинних обмежень», – зазначив міністр.

Також Максим Степанов уточнив, що постачання вакцини в рамках механізму COVAX очікується наприкінці березня – на початку квітня. Також у квітні очікується постачання вакцини Covishield (AstraZeneca).

Читайте також: В Україну прибула перша партія вакцин CoronaVac

«У нас за всіма контрактами повністю здійснена оплата. Ще 1,5 млн доз вакцини Covishield ми мали отримати до кінця березня за проплаченим контрактом. Наразі ми не отримали дозвіл уряду Індії на експорт. Я думаю, що ми почнемо її отримувати у квітні», – додав Максим Степанов.

Нагадаємо, за минулу добу у Україні зафіксували 17 424 нових випадки коронавірусної хвороби. За кількістю нездужих лідирує Львівщина – 1 407 позитивних випадків зараження.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!