Кардіограма життя. На лікарні швидкої допомоги намалюють мурал подяки лікарям

8027 0
Відкриття муралу запланували на 21 червня.
Фрагмент муралу надала Христина Береговська

Фрагмент муралу надала Христина Береговська

Після муралу із зображенням Бориса Возницького у Львові мистецький сюжет зобразять на стіні лікарні швидкої допомоги. Це буде «Подяка лікарям». Його планують відкрити 21 червня у День музики та День медичного працівника. Про це Тvoemisto.tv розповіла керівниця міського управління культури Христина Береговська.

Читайте також: Міськрада хоче розмалювати львівські будинки муралами

Це буде спробою поєднати два свята. У цей день під вікнами лікарні гратиме симфонічний оркестр із дотриманням соціальної дистанції, а з вікон виглядатимуть лікарі.

На самому муралі зобразять лікаря-медика, якого малює хлопчик, він їй пише «дякую». На тлі халату медика буде видно силует Львова. А на другій стіні зобразять його сестричку, яка випускатиме жовто-блакитного повітряного змія, як символ того, що «біда нарешті відійде».

З'єднуватиме їх, за словами Христини Береговської, кардіограма любові, що дає життя.

«На лікарні швидкої допомоги плануємо намалювати наступний мурал. Там працює 1 800 медпрацівників і там  найбільше хворих медиків. Маємо 21-го червня гарне співпадіння – День музики і День медика. В Україні ще ніхто не ризикнув об'єднати ці два свята разом. Там буде оркестр у дворику, лікарі у вікнах. І тоді презентуємо мурал «Подяка лікарям», яка є особливо актуальною у період пандемії», – розповіла Христина Береговська.

Над ескізом муралу працювали художники: Максим Шиманський, Анастасія Руднєва, Валентин Гричишов, Наталія Пальчинська, Микола Куцик, Ольга Дмитрук, ГлафІра Щербак, Святослав Владика та група «Sacred Universe».

Христина Гоголь

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!