«Кіборги вистояли – не вистояв бетон». У Львові згадують захисників Донецького аеропорту

1639 0
Українських військових назвали «кіборгами» за незламність їхнього духу.
Фото: Galychyna.if.ua

Фото: Galychyna.if.ua

Сьогодні, 16 січня – День пам’яті захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. Сьогодні, о 9:00 у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла, звершать заупокійну Божественну Літургію за воїнами, які загинули, виконуючи це бойове завдання. Долучитися до молитви можна онлайн за посиланням.

Читайте також: Укрпошта ввела в обіг марку, присвячену «Кіборгам». Фото

Старший лейтенант Богдан із позивним «Бруно» з 93-ї механізованої бригади був не тільки очевидцем подій у Донецькому аеропорті, але і сам є кіборгом та залишається військовослужбовцем. У коментарі «Духовній величі Львова» він розповів, що захищаючи аеропорт, попри великі морози, ніхто із воїнів тоді не захворів. 

«Я ніколи не забуду ті страшні морози до мінус 27-ми градусів. Враховуючи бетонні покриття, ці вітри постійні, було дуже холодно, але ніяких хвороб ні у кого не було. Люди були сконцентровані тільки давати відсіч противнику і перемагати. Це мене дуже вражало. Звісно, всі невиспані, бо противник постійно штурмував аеропорт, без зупинки, на виснаження. Але всі витримували. Навіть води інколи не було. А та, що була, при такій мінусовій температурі просто замерзала. Щоб її розігріти доводилося розігрівати пляшку власноруч, щоб хоча б трішечки води випити», – згадує Герой. 

Лейтенант розпочинав свою службу у батальйоні «Донбас», потім перейшов у 93-тю механізовану бригаду.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!