Коли в Україні поїде (полетить) транспорт. Головне за ніч і минулу добу

4724 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Зеленський і надбавки лікарям 300%. Президент Зеленський знайшов ще одну причину, чому медикам, які допомагають боротися з Covid-19, не виплатили 300% надбавку – бо лікарні не уклали договори з Національною службою здоров’я України. Він доручив міністру Степанову поспілкуватися зі всіма ОДА та вирішити ці проблеми.

На думку президента Зеленського, нинішні показники захворюваності на коронавірус в Україні дозволяють розглянути майбутні етапи пом’якшення карантину.

Читайте також: Рада Церков просить послабити карантин для вірян

Раніше прем’єр Шмигаль заявив, що надбавки не виплатили тому, що місцева влада керувалася не цьогорічною постановою Кабміну, а документом Мінсоцполітики від 2003 року.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині другу добу кількість нових хворих на Covid-19 зменшується – зросла на 27 пацієнтів (раніше 45 осіб). Разом 825. Вилікувалося – 158 осіб, померло 23 осіб.

Помер 80-річний чоловік, у якого були ускладнення від коронавірусу. Зазначається, що в нього були важкі супутні захворювання. Він мешкав у Львові.

У Львові міська комісія з питань ТЕБ і НС дозволила роботу перукарень, салонів краси, та приватних стоматологічних кабінетів. Щодо продажу одягу та взуття є рішення обласної комісії з надзвичайних ситуацій про заборону роботи до 15 травня. Місто вирішить, чи дозволяти працювати цим магазинам після рішення області.

Читайте також: Перукарям могли дозволити стригти людей на вулиці. Галина Слічна про нові правила і перевірки у Львові

У місті також закрили паб «Золотий колос» через порушення правил роботи літнього майданчика. Раніше відповідне фото оприлюднив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

В Україні кількість нових хворих на коронавірус теж другу добу зменшується – ріст на 375 осіб (напередодні 416). Загальна кількість 16 023 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 3 373, над померлими від Covid-19 – 425 особи. Антилідери дещо змінилися: Чернівецька область (2 396), місто Київ (1 930), Івано-Франківська (1 133), Рівненська (1 028) області. Раніше перелік замикала Тернопільщина (поточна кількість хворих – 1 021).

Скандал у Кривому Розі – головний лікар однієї з міських лікарень самовільно виписав із медзакладу 15 пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірусу.

Транспорт за 10 днів не поїде. Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що після 22 травня карантин у зв’язку з коронавірусом знову продовжать, але він сподівається, що метро і міжміський транспорт вдасться відкрити раніше, ніж в середині літа.

Читайте також: Послаблення карантину. Як у Львові доїхати на роботу

У свою чергу, міністр інфраструктури Криклій повідомив, що його відомство працює над тим, щоб за 10 днів весь пасажирський транспорт зміг поступово відновити роботу. Але в безпечному форматі – з обов’язковим дотриманням масочного режиму, дезінфекції, враховуючи обмеження щодо кількості пасажирів і посадкових місць.

Однак пізніше у міністерстві передумали і заявили, що мали на увазі лише електрички, «щоб люди могли їздити на роботу». А про повноцінне відновлення роботи транспорту мова поки не йде. Також з повідомлення на сайті Мінінфраструктури щезло вказування строку в 10 днів.

«Укрзалізниця» розробила план виходу електричок з карантину. Спочатку на колії повернуться 745 електричок для забезпечення підвозу до місць роботи в години «пік», далі планується призначити ще 571 поїзд. Про жодні терміни не вказується – все залежатиме від скасування чи пом’якшення карантину Кабміном

Читайте також: 9-річний львів'янин розробив програму, яка нагадує вдягати маски і мити руки

В Мінінфраструктури також заявили, що авіакомпанії, які анонсують польоти з України на травень-червень вводять людей в оману, адже про відновлення авіасполучення України з іншими країнами поки що не йдеться. Раніше, «Міжнародні авіалінії України» відкрили бронювання на рейси з 23 травня, а Wizz Air, Ryanair та Lufthansa на рейси у червні.

Чехія – Італія – Британія – Греція – Білорусь – РФ. З 25 травня Чехія скасує «масковий режим» на відкритому повітрі, однак за умови, що вони дотримуються дистанції у 2 метри з іншими людьми.

Бари, ресторани, перукарні та салони краси відкриються по всій Італії з 18 травня. Також з цієї дати відкриються роздрібні торговці, музеї та бібліотеки. Регіональній владі країни надано повноваження зняти раніше обмеження для бізнесу, який мав почати працювати з 1 червня.

У Великій Британії протягом останньої доби від коронавірусної хвороби померли 627 людей, що значно більше, ніж напередодні. У попередні два дні повідомлялося про 210 і 269 нових смертей відповідно.

Грецькі церкви знову відкриються для вірян 17 травня – але за умови дотримання норм дистанціювання. Церкви також зможуть проводити хрещення і весілля – дозвіл діятиме до 5 червня, потім рішення будуть переглядати.

Читайте також: Львівську Ратушу пікетують підприємці. Чого вимагають

А президент Білорусі Лукашенко заявив, що після військового параду в Мінську впала вдвічі захворюваність пневмоніями. Станом на 12 травня в Білорусі зареєстровано 24 873 особи з позитивним тестом на Covid-19. Приріст за добу становив 967 осіб.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що захворів на Covid-19. РФ увійшла в топ-3 країн по зараженню Covid-19, але все ж буде послаблювати карантин.

А у селищі Верховина в Карпатах влітку постане унікальне містечко Гобітхіл, яке поєднуватиме культуру і традиції казкової Гобітанії і реальної Гуцульщини. Можливо, в умовах кризи і коронавірусу так і потрібно працювати  – вийти за межі усталених уявлень про бізнес і пропонувати неординарні рішення. Тоді є шанс вижити. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!