Кінець локдауну. Які обмеження діятимуть у Львові від сьогодні

1702 0
Епідеміологи фіксують стабілізацію ситуації із захворюваністю.
Фото: Heather Morse for unsplash

Фото: Heather Morse for unsplash

Від сьогодні, 25 січня, Україна виходить із посиленого карантину і відразу ж повертається до тих обмежень, які діяли у грудні 2020 року. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Найважливіша інформація про локдаун у Львові та в Україні. Де прочитати

За його словами, епідеміологи фіксують стабілізацію ситуації із захворюваністю.

«Кількість зайнятих ліжкомісць знизилася до менш ніж 30%. При цьому Уряд за останній час значно збільшив ліжкомісця із підведеним киснем: з 11 тисяч у вересні до 55 тисяч у січні цього року. На ці потреби для регіонів було виділено майже 1,5 млрд грн», – каже Денис Шмигаль.

Читайте також: У скільки українцям обійдеться січневий локдаун, – дані НБУ

Водночас, за словами міністра, вихід із посиленого карантину не означає, що вірус зник, тож варто залишатися пильними та ретельно дотримуватися всіх правил. Маски, дистанція, дезінфекція – це основа.

Також відомо, що адаптивний карантин буде діяти до 28 лютого, однак уряд планує продовжити його термін до 31 березня 2021 р.

Читайте також: Кінець посиленого карантину. Чи підуть львівські учні з понеділка до школи

Правила карантину з 25 січня

  • під забороною будуть масові заходи з кількістю учасників понад 20 осіб, при цьому обов'язково соціальне дистанціювання;
  • кінотеатри та театри зможуть працювати при заповнюваності залів не більше 50% місць для сидіння;
  • перестане діяти заборона на роботу ТРЦ, непродовольчих магазинів та ринків, закладів побутового обслуговування;
  • обслуговування відвідувачів в кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування буде дозволено з 07:00 до 23:00 із забороною проведення розрахункових операцій після 22:00. В інші години можливо тільки здійснення замовлень на винос;
  • у закладах громадського харчування будуть діяти правила дистанціювання: розсадження гостей ‒ не більше чотирьох повнолітніх за столом, дистанція між столами ‒ від 2 м;
  • під забороною залишається діяльність розважальних закладів – дискотек, нічних клубів, закладів харчування з організацією дозвілля;
  • діяльність об'єктів, які надають послуги з розміщення, буде заборонена, за винятком готелів;
  • під забороною залишається проведення планових госпіталізацій, крім паліативної допомоги, лікування онкологічних хворих, допомоги вагітним і невідкладної допомоги.

З 26 січня відкриються спортзали, фітнес-центри, басейни, але з обмеженням відвідувачів – не більше 1 людини на 20 кв. м.

Громадський транспорт продовжить працювати з існуючими обмеженнями кількості пасажирів за кількістю місць для сидіння.

Повернутися до змішаної або очної форми навчання в університетах, технікумах, закладах середньої спеціальної та професійної освіти.

Дитячі садки продовжать працювати в звичайному режимі і після локдауну.

Нагадаємо, в Україні з 8 до 24 січня включно запровадили локдаун. Утім, у перші вихідні у центрі Львова було досить людно. Фоторепортаж дивіться тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!