Кіпр спрощує в'їзд для вакцинованих українців, крім тих, кому кололи CoronaVac

1946 0
Щеплення повинно бути однією з вакцин, затверджених Європейським агентством з лікарських засобів.
Фото: Перший

Фото: Перший

З 1 липня Кіпр не вимагатиме негативного результату тесту на коронавірус від щеплених мандрівників, що прибувають з України, але, вочевидь, не визнаватиме вакцину CoronaVac. Про це йдеться у повідомленні посольства Кіпру в Україні, повідомляє Європейська правда.

Читайте також: ВООЗ прогнозує, що світ може охопити нова хвиля Сovid-19 через штам Delta

Зокрема, як йдеться у повідомленні, з 1 липня вакциновані пасажири, які мають дійсний сертифікат про вакцинацію проти Covid-19, що прибувають на Кіпр з України, незалежно від їхнього громадянства, звільняються від зобов’язань щодо лабораторного тесту та самоізоляції/карантину за дотримання таких умов:

  • мають дійсний сертифікат про вакцинацію, виданий Україною.
  • отримали щеплення однією з вакцин, затверджених Європейським агентством з лікарських засобів (Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Janssen), або вакциною Sputnik V, або Sinopharm (BBIBP Covid-19) станом на 21 травня, та завершили схему вакцинації.

Нагадаємо, що в Україні діє вимога наявності негативного тесту на коронавірус для громадян, які повертаються із країн, де стрімко поширюється агресивний штам коронавірусу Delta. Відтак, громадяни, які прибули з Індії, Великої Британії, Росії, Португалії не зможуть перетнути український кордон, якщо не зроблять експрес-тест на коронавірус безпосередньо на пункті пропуску.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!