Кого із Сovid-19 госпіталізують, а хто має лікуватись удома. Перелік

2615 0
Центр громадського здоров'я назвав критерії.
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

Госпіталізація показана хворим з підозрою на коронавірус або з підтвердженим Covid-19 за кількох умов. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

Читайте також: Які симптоми при Covid-19 та коли вони вважаються важкими

Критерії для госпіталізації:

  • перебіг хвороби середньої тяжкості або тяжкий (ознаки пневмонії та/або дихальної недостатності за наявності рентгенологічно підтвердженої пневмонії),
  • наявні клініко-інструментальні дані гострого респіраторного дистрес-синдрому,
  • наявні клініко-лабораторні дані сепсису та/або септичного шоку,
  • наявні клініко-лабораторні дані органної/системної недостатності, крім дихальної,
  • пацієнт, незалежно від тяжкості стану, належить до групи ризику розвитку ускладнень: цукровий діабет, хронічна патологія дихальної та серцево-судинної систем, ниркова недостатність, аутоімунні захворювання, тяжкі алергічні хвороби, онкологічні захворювання тощо,
  • у пацієнта, незалежно від тяжкості стану, відзначається підвищення температури вище 38 °С, що погано піддається корекції.

Читайте також: У Мінцифри пояснили, як контролюватимуть обсервацію людей, які не мають смартфонів

Пацієнтам із тяжким перебігом підтвердженої COVID-19 забезпечується моніторинг та корекція лікувальних заходів залежно від супутніх патологічних станів.

Нагадаємо, у Львові кількість підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію зросла до 34.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!