Яким буде нове турбокільце на Луганській – Козельницькій у Львові

10317 0
Турбо-кільце є набагато безпечнішим, ніж традиційні «радянські» кільця.
Фото: Дзеркало

Фото: Дзеркало

Проєктування турбо-кільця на Луганській – Козельницькій затягнеться через недостатнє фінансування. Виділили лише 100 тисяч грн із орієнтовно мільйона гривень. Про це Тvoemisto.tv повідомив директор «Інституту просторового розвитку» Олег Шмід.

Потреба облаштувати тут турбо-кільце виникла через будівництво ІТ-парку на вулиці Чмоли.

Читайте також: Як виглядатиме перший український ІТ парк у Львові. Оновлена візуалізація

«Турбо-кільце дозволить одразу ставати перед кільцем у потрібну смугу руху, яка буде позначена для виїзду – наприклад, на Козельницьку чи Луганську. Сама розмітка на кільці виводитиме на правильний напрямок», – розповів Олег Шмід.

Турбокільце є набагато безпечнішим, ніж традиційні «радянські» кільця. У Львові таких ще немає, каже Олег Шмід. Воно не обов’язково має посередині коло правильної форми, це можуть бути інші фігури, овали чи надсічене коло.

Вартість проєктування близько мільйона, хоча вона уточнюється у процесі. Наразі із бюджету виділили лише 100 тис. грн.

Читайте також: Яким буде нове міні-кільце на Івана Франка – Панаса Мирного у Львові

На початку цього року в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець повідомив Тvoemisto.tv, що у бюджеті розвитку на цей рік заклали 5 млн грн безпосередньо на самі роботи, які планували розпочати приблизно у червні. 

Нагадаємо, що біля львівської податкової планують побудувати багатофункційний комплекс. 

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!