Частина шкіл Львівщини залишаться без нових автобусів

1202 0
Із більш ніж 60-ти потрібних шкільних автобусів придбають лише 23.
Фото Христини Гоголь

Фото Христини Гоголь

У новому навчальному році більшість шкіл Львівської області, які просили виділити шкільні автобуси, які б довозили учнів у навчальні заклади, їх так і не отримають. Станом на сьогодні майже в кожній Львівській ОТГ залишається потреба в придбанні принаймні одного-двох «Школяриків». Про це Тvoemisto.tv розповіла начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти Львівської ОДА Ірина Сислюк.

Читайте також: Стало відомо, які саме школи закриють на Львівщині. Перелік

За її словами, цього року у департамент надійшло замовлень на придбання більше 60-ти шкільних автобусів, проте отримає їх лише частина.

«Виділених коштів із державного бюджету вистачає на 23 «Школярики». Решта отримають наступного року. Станом на сьогодні майже у кожній Львівській ОТГ ще є потреба у придбанні одного-двох шкільних автобусів, щоб підвозити дітей до місця навчання. Крім того, щоб повністю забезпечити підвіз усіх учнів, часто «Школярикам» доводиться їздити по декілька разів, що створює певні незручності», – каже Ірина Сислюк.

Як зазначила освітянка, насамперед шкільні автобуси отримають ті ОТГ, які провели оптимізацію навчального процесу та готові до співфінансування, коли половину коштів надходить від державного бюджету, а половину від місцевих громад.

Коли зможуть вирішити проблему зі «Школяриками», Ірина Сислюк не називає.

«Усе залежить від виділених коштів держбюджету. Кожного року ставимо питання про повне забезпечення, але це все не так просто: техніка зношується, ламається. Щойно одні потреби задовільняємо, як виникають інші», – каже співрозмовниця.

Загалом, у Львівській області потрібно ще щонайменше 67 шкільних автобусів.

Читайте також: Як цьогоріч будуть зараховувати дітей у перший клас. МОН назвало умови

Нагадаємо, у Львівській області до початку нового навчального року планують закрити щонайменше 23 школи. Ще кілька реорганізують, об’єднавши чи понизивши їх у ступені. Серед причин закриття та реорганізації шкіл, за словами освітянина, дефіцит коштів у територіальних громадах та мала кількість учнів.

Інна Буряк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!