Коли на Львівщині запрацює система аеромедичної евакуації

2120 0
У Центрі екстреної медичної допомоги формують команду медиків для аеропольотів.
Фото: Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Фото: Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

На Львівщині з квітня запрацює пілотний проект з аеромедичної допомоги. Цього тижня кабмін схвалив постанову МОЗ «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні». Про це повідомив очільник МВС Арсен Аваков у Twitter

Читайте також: Цього року у Львові планують відкрити п'ять підстанцій для бригад швидкої допомоги

«Вже з 1 квітня ми запускаємо пілотний проєкт у 7 областях: Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Тернопільська і Чернівецька. А з 1 травня вже підключаємо Київський регіон, він забезпечить допомогою Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та Київ. Сьогодні цілком готові до роботи дві вертолітні бази – у Львові та Києві. Далі система аеромедичної евакуації охопить всю країну», – повідомив Арсен Аваков.

Йдеться про порятунок пацієнтів з інсультом, інфарктом та іншими серйозними станами, які є загрозливими для життя.

Також очільник МВС зазначив, що уже готові до роботи дві вертолітні бази - у Львові та Києві. На першому етапі пілотного запровадження аеромедичної евакуації буде задіяно нові сучасні гелікоптери Airbus H-145, які базуватимуться у містах Львів та Київ.

На Львівщин проект запрацює на базі обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Наступного тижня Львівщина має отримати перші гелікоптери, дислокуватимуться вони у Городку. Керівник мед закладу, Андрій Васько 19 березня у Києві оглянув вертоліт, на якому працюватимуть львівські медики, про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: «Нам 12 годин шукали місце у лікарні». Історія пацієнта з підозрою на коронавірус

Нагадаємо, Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф шукає працівників у новостворений підрозділ Центру з аеромедичної евакуації.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!