Коли у Львові можуть запрацювати магазини одягу і взуття. Доповнено

4779 0
У міськраді вважають, що з такою динамікою захворюваності, як зараз, відкрити магазини можливо.
Фото: unsplash.com

Фото: unsplash.com

Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що динаміка захворюваності на коронавірус у Львові дозволяє відкрити магазини з одягом і взуттям. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Але потрібно, за його словами, відстежити, чи така динаміка збережеться.

«Якщо така динаміка буде зберігатись, то можна буде магазини взуття та одягу відкривати. Обов’язково має бути провітрювання, адже, чим більше є свіжого повітря, тим ліпше. Я поки важко уявляю, як люди зможуть приміряти одяг, але сама можливість відкриття буде», – говорить Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові послабили карантин. Що відкрили

Він додав, що у Львові також є ринки, де продають одяг на відкритому повітрі.

За словами міського голови Львова, сьогодні, 14 травня, має відбутись остаточне погодження відкриття магазинів одягу і взуття зі Львівською облдержадміністрацією.

«Якщо все буде добре, то, в принципі, можна буде піти на такий крок», – каже він.

Міський голова додав, що питання про відкриття магазинів одягу розглянуть сьогодні на засіданні комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Ітиметься передусім про невеликі магазини з окремим входом. Щодо великих торгово-розважальних центрів, то це обговорять із ЛОДА.

Додамо, раніше керівниця міського штабу протидії коронавірусу Галина Слічна в експрес-інтерв'ю Tvoemisto.tv зазначила, що для магазинів одягу і взуття можуть запровадити градацію і відкривати їх поступово. Більше читайте в інтерв'ю.

Окрім того, сьогодні комісія з питань ТЕБ і НС розгляне відкриття візових центрів.

Також Андрій Садовий згадав і про громадський транспорт.

«Якщо уряд дозволить, то підемо на відкриття громадського транспорту і, звичайно ж, збережемо всі пільги, які люди мали. Поки ця заборона діє, то ми не маємо права робити інших кроків», – сказав міський голова.

Читайте також: Не існує простих рішень. Як країни світу запускають транспорт після карантину

Додамо, транспорт у Львові курсує у режимі спецперевезень, але, за словами Галини Слічної, ним можуть скористатись і працівники некритичних галузей, якщо мають довідку від роботодавця про те, що добираються на роботу.

Нагадаємо, станом на ранок 14 травня у Львівській області коронавірус лабораторно підтвердили у 904 пацієнтів, 169 з них вже одужали. За минулу добу діагноз підтвердили 34-м людям, з яких 16 є львів'янами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!