Коли у Львові завершать капітальний ремонт вулиці Чернівецької

2342 0
Вулицю відремонтують за майже 90 млн грн.
Зоя Красовська

Зоя Красовська

Ремонт на вул. Чернівецькій планують завершити до кінця року. Наразі триває ремонт лівої частини вулиці, зокрема з понеділка тут кластимуть перший шар асфальту. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Замовником робіт є ЛКП «Львівавтодор», а виконавцем – підрядна організація ТзОВ «Вельт-Капітал». Вартість робіт становить 89,9 млн грн.

За словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрія Білого, ремонт вул. Чернівецької, згідно з проєктом, мав тривати 12 місяців, але з підрядником вдалося оптимізувати процес робіт, і вже в липні замінили всі комунікації і завершили основні роботи.

Читайте також: Фонтан на площі Двірцевій обійшовся Львову у майже 7 мільйонів гривень. Як він працює

«Зараз доробляють бокові хідники. Центральний променад виконаний на 80%. Його облаштування завершать після асфальтування обох частин вул. Чернівецької», – каже Андрій Білий.

Проєкт реконструкції вул. Чернівецької передбачає:

- влаштування по центру вулиці пішохідної алеї шириною 8 м, що розташована між смугами руху громадського та загально-автомобільного транспорту, що простягається від транспортної розв’язки до пл. Двірцевої;

- облаштування двох смуг громадського транспорту (по одній в кожному напрямку) загальною шириною 6,6 м;

- облаштування трьох смуг руху загально-автомобільного призначення (1 в напрямку до пл. Двірцевої і 2 від вокзалу до вул. Городоцької);

- влаштування транспортної розв’язки в одному рівні на підході до перехрестя вул. Городоцька-Коротка-Залізнична;

- влаштування двох зупинкових платформ громадського транспорту міських автобусів в районі приміського вокзалу;

- влаштування пішохідного тротуару вздовж МАФів, розташованих вздовж вул. Чернівецької.

Також проект передбачає реконструкцію мереж водопроводу та каналізації, влаштування пожежних гідрантів, реконструкція мереж зовнішнього освітлення, винесення кабельної каналізації за межі проїзної частини, захист існуючих електричних мереж. Окрім цього, йдеться і про комплекс заходів для комфортних умов руху пішоходів та людей з обмеженими фізичними можливостями.

Нагадаємо, трамвайні колії на вулиці Чернівецькій ремонтували у 2017 році за 1,5 млн євро. Навесні цього року площу Двірцеву закрили на реконструкцію. Тут повністю змінили конфігурацію руху громадського транспорту й облаштували пішохідну алею. Відкрили першу частину площі та відновили рух трамваїв у січні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!