Коли у Львові з’явиться новий простір Lem Station на місці трамвайного депо. Оновлена візуалізація

6416 0
Новий простір буде відкритим для усіх.
Фото: А:1 - журнал урбаністики України та світу

Фото: А:1 - журнал урбаністики України та світу

На території колишнього трамвайного депо на перехресті Сахарова – Вітовського вже почали підготовчі роботи з ревіталізації та облаштування інноваційно-креативного простору. До осені наступного року тут планують зрелізувати частину основних робіт, а відкрити весь простір – у 2023 році. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив керівник управління інвестицій ЛМР Роман Старецький.

За його словами, вартість втілення ідеї, за попередніми підрахунками, становить орієнтовно 4 мільйони доларів, але вона може й зрости.

Читайте також: Трамвайне депо на 50 років передадуть в оренду відомим львів'янам

«Ідея проєкту – створити інноваційно-креативний простір. Ми провели інвестиційний конкурс, перемогла компанія Lem Station. Тут планують за кращими європейськими зразками перетворити депо і знакові будівлі на простір подій, зони для стартапів, інкубаторів, досліджень. Тут буде арт-простір, івент-хол для подій. Як відомо, тут уже відбуваються LvivMozArt, Lviv IT Jazz та інші заходи», – розповів Роман Старецький.

Посадовець каже, що інвестор ревіталізує будівлі, зберігаючи їхній історичний сенс. У межах цього простору облаштують прогулянкові зони, велодоріжки, інклюзивний майданчик. Простір матиме багато соціальних функцій і буде точкою притягнення до цієї території.

Роботи уже почалися, компанія розгорнула будівельний майданчик, зокрема з боку поліклініки.

«Тут уже почалися підготовчі роботи. Вже можна побачити перші роботи з поліклініки, задньої частини депо. Там буде Maker Space, зона де будуть працювати стартапи. На майданчику встановлено понад 10 дорожній знаків, перенесені комунікації, команда чекає на останні дозволи і тоді приступає до ремонтів у цій зоні колишньої поліклініки», – каже Роман Старецький.

Читайте також: Lem Station: Яким буде креативний простір у старому трамвайному депо

Проєкт мають завершити до весни 2023 року, але роботи проводитимуть почергово – спершу Maker Space, згодом безпосередньо реконструюватимуть депо.

«Основна мета – до середини осені наступного року зробити більшу частину робіт», – сказав посадовець.

Читайте також: У трамвайному депо на Сахарова відкриють музей «Науки і техніки

Зазначимо, що ТОВ «Лем стейшн» засноване відомили львів’янами. Серед засновників Тарас Добрянський, Олег Дрінь, Марк Зархін, Тарас Кицмей, Дмитро Косарєв, Олег Мацех.

Загальна площа території становить приблизно 5 тисяч квадратних метрів. Інвестор 50 років оплачуватиме оренду місту в розмірі 5% від загальної вартості об’єкту.  Квартал отримав назву Lem Station на честь польського письменника-фантаста Станіслава Лема, що народився і жив у Львові.

Нагадаємо, що у Львові планують почати ремонт вулиці Вітовського та реконструкцію проблемного перехрестя Сахарова – Вітовського. 

Христина Гоголь

Візуалізація AVR


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!