Коли в Україні можуть посилити карантин

2619 0
Нові карантинні обмеження введуть в разі виявлення 15 тисяч ковідних хворих на добу.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

Міністерство охорони здоров’я може запровадити нові карантинні обмеження, якщо кількість добових заражень на Covid-19 в Україні зросте до 15 тисяч, зазначив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час вебінару, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, після збільшення приросту заражених до 15 тис. хворих за добу МОЗ не буде одразу посилювати карантин. Спочатку мають обговорити нові обмеження.

«15 тисяч хворих за добу – це у нас ще є запас міцності, який дасть змогу відреагувати без колапсу для системи охорони здоров'я», – каже Віктор Ляшко.

 

Водночас, за словами санітарного лікаря, цифра у 15 тисяч людей є актуальною лише за рівномірного розподілу хворих на території країни. Водночас для окремих регіонів вона може бути нижчою. Для кожного регіону ця цифра прорахована. Зараз вона не озвучується. До 1 листопада на місцях мають використати субвенції, і підвести кисень до більшості ліжок. Після цього потужності системи охорони здоров'я повинні змінитися.

Читайте також: «Уже ніде класти». У лікарні Львівщини щодня госпіталізовують більше 130 «ковідних» хворих

Віктор Ляшко зазначив, що наразі для пацієнтів з Covid-19 відведено приблизно 52 тисяч ліжок, з них 17 тисяч забезпечені киснем. Проте, для того, щоб підготувати систему охорони здоров'я до повноцінного реагування, потрібно вдвічі збільшити ці потужності.

Нагадаємо, у Львові та на Львівщині підтвердили 28 086 випадків інфікування коронавірусом, з них 797 – летальні. В Україні за минулу добу, 26 жовтня, коронавірусне захворювання підтвердили у 6 677 людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!