Коли в Україні почнуть щеплювати другою дозою кожної із вакцин. Пояснення МОЗ

1309 0
Протягом наступних двох тижнів в Україні почнуть робити щеплення вже другою дозою вакцин.
Фото: Maksim Goncharenok/Pexels

Фото: Maksim Goncharenok/Pexels

У травні в Україні почнеться щеплення другою дозою вакцин від коронавірусного захворювання. Про це на брифінгу сьогодні, 7 травня, повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Зокрема, CoviShield, яким почали щеплювати 24 лютого, інтервал між першим і другим щепленням становить 12 тижнів, тому друге щеплення має початися 19 травня.

Читайте також: Вакцини для відомих. У Львові створили Google-форму для щеплення від Covid-19

«Всі, хто робив щеплення з 24 лютого, будь ласка, подивіться і визначте час і місце, де ви будете робити друге щеплення», – сказав Ляшко.

Вакциною CoronaVac розпочали щеплення 13 квітня, інтервал – 28 днів між першим і другим щепленням, тому друге щеплення має початися 11 травня. І вакциною Pfizer розпочали 18 квітня, інтервал три тижні – 21 день, тому друге щеплення має початися 9 травня.

Читайте також: Італія запроваджує Сovid-паспорти у другій половині травня

Нагадаємо, що МОЗ спільно з Міністерством цифрової трансформації та Національною службою здоров'я опрацьовують впровадження Covid-сертифікатів – це робоча назва внутрішнього документа, який міститиме дані про вакцинацію, про зроблені негативні ПЛР-тести або одужання від коронавірусу. Детальніше про це читайте за посиланням

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!