Коли в Україні впаде кількість хворих на Covid-19 та Львів повертається до роботи. Головне за ніч і минулу добу

11214 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: 032.ua

Фото: 032.ua

Послаблення карантину у Львові. Із 18 травня Центри надання адмінпослуг у Львові відновлюють прийом відвідувачів. Однак прийом відбуватиметься виключно за попереднім записом.

При в’їздах на Львівщину ліквідували блокпости та запрацював піший перехід у Шегинях.

Відновлює роботу низка торговельних центрів. Зокрема, З 16 травня – «King Cross Leopolis», що у Сокільниках, на вул. Стрийській, 30. Із понеділка, 18 травня, у Львові запрацює 90% магазинів торгово-розважального комплексу «Victoria Gardens». Також у понеділок відкриють магазини одягу, білизни та взуття «ТРЦ Форум Львів», що на вул. Під Дубом, 7б. У спортивно-торгово-розважальному центрі «Спартак» вже відкрили низку магазинів, проте вони працюють за новим графіком. Із вівторка, 19 травня, у Львові відновлює роботу ТВК «Південний», що на вул. Щирецькій, 36.

Читайте також: Де на Львівщині хворіють на коронавірус. Статистика

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині зросла кількість нових хворих на Covid-19 – на 77 пацієнтів за дві доби. Разом 942. Вилікувалося – 197-ім осіб, померло – 30-ять.

У Львові за останню добу три смерті від коронавірусу. У Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні загинув 62-річний чоловік. Зазначається, що померлий був львів’янином, мав супутні захворювання: ішемічну хворобу серця, кардіосклероз, гіпертонічну хворобу.

У Турці померла жінка, яка мала 73 роки. У неї була – хронічна ниркова недостатність та ішемічна хвороба серця. А у госпіталі ветеранів війни та репресованих у Винниках загинув чоловік 66-ти років із Старого Самбора. Серед супутніх хвороб у нього була також ішемічна хвороба серця, кардіосклероз та серцево-судинна недостатність.

В Україні за дві доби виявлено 961 нового хворого на коронавірус. Загальна кількість 18 291 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 5116 (643 за дві доби), над померлими від Covid-19 – 516 осіб (плюс 38 за дві доби).

Читайте такожЧи подорожчало таксі у Львові

Перелік антилідерів не змінюється: Чернівецька область (2 694 – плюс 94 за дві доби), місто Київ (2 280 – плюс 212 теж за дві доби), Івано-Франківська (1 210 – зростання 22 особи), Київська (1 197 – 103 особи за дві доби) області.

Вчені проєкту «Форсайт Covid-19» Світового центру даних «Геоінформатика і сталий розвиток» при Київському політехнічному інституті ім. Ігоря Сікорського спрогнозували можливий початок спаду пандемії коронавірусу в Україні на третю декаду травня.

Коли поїдуть / полетять. Послаблення карантинних обмежень щодо роботи наземного громадського транспорту в Україні можуть почати діяти вже з п’ятниці, 22 травня. Таку пропозицію надасть Мінздоров’я до Кабінету міністрів. Але, як каже головний санітарний лікар України Ляшко, запустять його за сценарієм адаптивного карантину і саме в тих регіонах, які будуть відповідати критеріям, що розробило МОЗ.

Читайте такожУкраїнські тест-системи, куплені Офісом Президента, непридатні для використання. Документ

МАУ після аналізу ситуації вирішила закрити продаж квитків на всі міжнародні рейси до 1 липня. Як вважає президент МАУ Дихне, навіть після відновлення польотів будуть тимчасово закриті бізнес-зали та магазини Duty Free. Заборонять перевезення ручної поклажі в салоні, а замість гарячого харчування почнуть видавати упаковані страви.

МВФ – ВООЗ. Директорка-розпорядниця МВФ Кристаліна Георгієва заявила, що світовій економіці знадобиться три роки, щоб відновитись після пандемії Covid-19. На її думку, світова економіка вийде на докризовий рівень у 2023 році. «Найбільший шок вже відбувся», – наголосила Георгієва. 

Читайте також: Як живе на карантині Святоуспенська Унівська лавра. Фото та відеоекскурсія

Коаліція з 62 країн, включаючи Україну, підтримали проєкт резолюції Австралії до незалежного розслідування походження коронавірусу та дій ВООЗ у зв’язку з пандемією. Однак у документі не згадується Китай або місто Ухань, де, як вважається, почався спалах коронавірусу.

Іспанія – Італія – Франція – Білорусь. В Іспанії за добу від коронавірусу померли 87 людей – найменше за два місяці.

3 червня в Італії знімуть обмеження на пересування всередині країни, а також на в’їзд і виїзд за її межі.

Французькі органи охорони здоров’я повідомили в суботу про 96 нових смертей від коронавірусу. Наразі це один з найнижчих показників смертності починаючи з середини березня.

Читайте такожТуреччина відкриє кордони для медичного туризму

Лондонська поліція заарештувала 19 осіб у суботу за навмисне порушення правил соціального дистанціювання на знак протесту проти коронавірусних обмежень.

У Білорусі станом на учора зареєстровано вже 29 650 осіб з позитивним тестом на Covid-19, за останню добу виявили ще 969 заражених і зафіксували 5 летальних випадків.

Львів повертається до життя та до праці. На вихідних на вулицях міста було гамірно, як ніколи. Старші люди, діти. Хто в масках, а хто і ні. До роботи повертатися звичайно треба, але чи не зарано аж настільки розслабилися? Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!