Конкурс короткометражок у Львові. Як податися?

1923 0
До 16 серпня кожен охочий має можливість надіслати заявку на участь у конкурсі кінопроектів ігрових короткометражних фільмів від мистецької формації Wiz-Art, який проводять за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», й отримати гроші на реалізацію свого проекту на території Львова та області.
фото: соцмережі, novadoba.com.ua

фото: соцмережі, novadoba.com.ua

Про це сьогодні, 20 липня, на прес-конференції повідомила директор Львівської кінокомісії Ольга Райтер, – інформує IA ZIK.

Вона розповіла, що конкурс є експериментальним проектом. Його загальна сума – 104 тис. грн. Із цих коштів 75 тис. грн передбачено на виготовлення трьох ігрових короткометражок, автори яких здобудуть перемогу в конкурсі. «Останній рік-два є піком відродження українського документального кіно. Це надзвичайна річ, яку спровокувала і Революція гідності, і війна на Сході. Ми у нашому конкурсі зробили акцент на ігрові фільми, бо вважаємо, що їх бракує. Можна вже не переосмислювати, а проектувати те, яким буде наше майбутнє, як би далі розгорталась наша історія», – зазначила Ольга Райтер.

Вона додала, що організатори конкурсу не чекають «патріотичних, шароварних, вишиваних заявок». «Ми такі фільми не підтримуватимемо. Важливо, щоб це були дуже особистісні історії, які б відбувалися на фоні нашого часу. Щоб вони не несли ненависті, будь-якої дискримінації і пропаганди», – наголосила Ольга Райтер.

Керівник конкурсу кінопроектів Жанна Озірна розповіла, що серед тем фільмів організатори пропонують такі:

- феномен українського волонтерства,

- процеси соціальної та психологічної реабілітації військових,

- адаптація вимушених переселенців,

- локальні процеси у громадах протягом останніх двох років,

- громадянський активізм під час і після Майдану.

Вона додала, що бійці АТО і переселенці також будуть залучені до створення фільмів: «Вони можуть бути у зовсім різних ролях, консультувати написання сценарію, допомагати на майданчику».

Ольга Райтер розповіла, що участь у конкурсі може взяти будь-яка людина, а ще краще команда, до якої входять режисер, продюсер і сценарист. Переможцям конкурсу допоможуть не лише фінансово, а й з організацією процесу зйомки.

Заявки приймають до 16 серпня на електронну скриньку [email protected]. Анкету можна заповнити тут.

Однією з обов’язкових умов є проведення зйомок у Львові чи в області. 22 серпня відбудеться публічне представлення проекту (пітчинг) та оцінка проектів експертною комісією, до складу якої входять кінокритик, журналіст Катерина Сліпченко, режисер «Живої ватри» Остап Костюк та сценарист і режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук. 25 серпня оголосять переможців, а до 1 грудня планують виготовити фільми, які представлять не лише у Львові, а й у бібліотеках і народних домах області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!