Козицький-старший отримав дозвіл видобувати газ біля Миколаєва

1502 0
Підприємство «Горизонти» здійснюватиме видобуток газу в Гірському родовищі, де зберігається мільярд кубометрів палива.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Державна служба геології та надр України надала спеціальний дозвіл ТОВ «Горизонти» видобувати природний газ поблизу Миколаєва. Власником підприємства є Зіновій Козицький, якому належить низка компаній з розробки газових родовищ та видобутку газу.

Як повідомляється у документі, користування надрами здійснюватимуть на території Гірської площі, зокрема Гірського родовища, що знаходиться у Стрийському та Дрогобицькому районах, за 15 від Миколаєва. Площа місця видобутку складає 59,7 км.

Згідно зі спецдозволом, користуватися надрами підприємство «Горизонти» може до 2035 року. Цьогоріч компанія проведе сейсорозвідувальні роботи та розпочне бурити свердловини. Фінансування здійснюватиме підприємство власним коштом.

Раніше запаси Гірського родовища, яке функціонує з 2018 року, оцінювали в 1 млрд кубометрів. Слід додати, що упродовж 2019 року електростанції Козицького згенерували електроенергії на 655,4 млн грн.

ТОВ «Горизонти» займається видобутком газу на території Гірської площі з часу її відкриття. Власниками компанії є Зіновій Козицький, батько голови Львівскої ОДА Максима Козицького. Йому належить одна з найбільших газовидобувних компаній в Західній Україні «Західнадрасервіс». Крім того, ще низка підприємств – ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» (ПЕК), ТОВ «Георозвідка», ТОВ «Нордік-Буд», ПП «Нордік», ТОВ «РСГ», ТОВ «Велл Ко», ТОВ «Геологічне бюро «Львів»» (ГБЛ), ПП «Проект-Буд», ТОВ «Горизонти»). У ТОВ «ПЕК», «ГБЛ» та «Горизонти» партнером Зіновія Козицького через нідерландську холдингову компанію MND Ukraine є чеський мільярдер Карел Комарек.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!