«Кримську перепічку», яку відкрили переселенці у Львові, виселяють з торгового центру

32201 0
Пекарню заснували сестри-переселенки, які приїхали до Львова в березні 2014 року з окупованого Криму.
ФОТО: RESTAURANT GURU

ФОТО: RESTAURANT GURU

У п’ятницю, 14 травня, пекарня «Кримська перепічка» отримала лист від «Інтергал-Буд» про дострокове розірвання договору оренди приміщення. Про це «Кримська перепічка» написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами співзасновниці пекарні Оксани Новікової, такий лист отримали всі підприємці першого поверху центру. В листі вказано, що причиною припинення угоди є запланований капітальний ремонт торгового центру.

«Вони хочуть робити капітальний ремонт. Але наше приміщення не потребує капітального ремонту, як і приміщення інших підприємців. І ця причина не є законною підставою для розірвання договору оренди. Згідно з договором, ми лише маємо призупинити підприємницьку діяльність на період реконструкцій чи будь-яких інших робіт. До того ж, ані висновок щодо потреби у ремонті, ані проект капітального ремонту нам не показали. Сказали, що це комерційна таємниця», – розповіла у коментарі Тvoemisto.tv Оксана Новікова.

У «Кримській перепічці» вважають, що це привід, щоб переукласти нові договори оренди вже з іншими підприємцями.

Наразі «Кримська перепічка» не має куди переносити свій бізнес. Львів’яни теж обурились, що на Сихові тепер може не бути цієї пекарні.

«Не уявляю Сихів без «Кримської перепічки», яка стала інтегруючим хабом мешканців району, його впізнаваним знаком, простором, який формує особливість району. Тут не лише про бізнес, а про громаду, соціальні проєкти та про спосіб спільного життя», – написала користувачка Facebook Тетяна Продан.

Читайте також: «Кримська перепічка» у Львові: пекарня переселенців, яка вчить львів'ян довіри

У компанії «Інтергал-буд» у відповідь на інформаційний запит Тvoemisto.tv повідомили, що термін дії договорів з орендарями закінчується 30 листопада 2021 року.  І що вони попросили звільнити орендоване приміщення через запланований капремонт. Тут зазначають, що ТЦ спорудили ще у 2009 році, 12 років тому, тож тепер виникла потреба провести ремонт, починаючи із перших поверхів. Задля безпеки адміністрація закриє доступ до першого поверху. У компанії повідомляють, що закінчать ремонтні роботи до кінця 2021 року, а відкриють оновлений ТЦ у січні-лютому 2022 року.

Оскільки тривалість ремонту є довшою, то орендарям запропонували припинити (розірвати) існуючі договори оренди. У будь-якому випадку вони мали з'їхати на час ремонту. В «Інтергал-буді» також наголошують, що умова про право проводити ремонт була включена у договори оренди, і що вони йшли назустріч орендарям, зокрема звільняли їх від частини орендної плати під час карантину. Після ремонту сторони можуть укласти нові договори за умови досягнення згоди щодо усіх істотних умов, прокоментували у компанії.

Нагадаємо, пекарню «Кримська перепічка» заснували сестри-переселенки Світлана Лопатіна та Оксана Новікова, які приїхали до Львова в березні 2014 року з окупованого Криму.

Анна Чистякова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!