Куди піти на вихідні: 10 подій, які відбудуться у Львові

3472 0
Попереду довгі вихідні, тож Tvoemisto.tv має кілька ідей, як провести ці чотири дні у Львові.
Фото: Ганна Аргірова

Фото: Ганна Аргірова

Театр

Прем’єра опери «Дон Жуан»

Середньовічна іспанська легенда про «покараного розпусника», спокусника жінок Дона Жуана, є одним з найпопулярніших сюжетів в історії світового театру. Вона лягла в основу безлічі театральних вистав – драматичних, музичних, народних, лялькових, хореографічних.

Квитки коштують від 50 до 500 грн, купити їх можна на сайті театру.

Коли: субота, 30 червня та неділя, 1 липня о 18:00.

Адреса: Львівський театр опери та балету, просп. Свободи, 28
 

Музика

Leopolis Jazz Fest

Міжнародний джазовий фестиваль триватиме у Львові до 1 липня. Відомі джазові музиканти гратимуть на трьох сценах: біля Палацу Потоцьких (з 12:00), на площі Ринок (з 15:00) та на сцені ім. Едді Рознера у Парку Культури (з 19:00). Вхід на перші дві локації - вільний, а у Парку культури працюють дві безкоштовні фан-зони, де виступи музикантів транслюють на великому екрані.

Нагадуємо, що Tvoemisto.tv підготувало повну програму фестивалю.

 

Opera Gala

У рамках музичного марафону пам’яті Василя Сліпака у Львові презентують феєричну концертну постановку «Opera Gala» з найкрасивішими оперними аріями та оркестровими шедеврами.

Гратиме квартет французьких солістів у супроводі оркестру «Віртуози Львова» під керівництвом знаного французького диригента - Ніколаса Краузе. 

Коли: неділя, 1 липня, 17:00
Адреса: Львівська обласна філармонія, вул. Чайковського, 7

                                                                                        

Концерт гурту Latexfauna

На даху львівського клубу планується тропічна вечірка разом з гуртом Latexfauna.                

Квитки коштують 220 грн, купити їх можна онлайн

Коли: 30 червня, субота, 19:00

Адреса: FESTrepublic club, вул. Старознесенська, 24

 

Опівнічний концерт органної музики

Унікальна можливість послухати вишукану класичну музику вночі. Органістка Олена Мацелюх подарує всім слухачам, яким не до сну, свої улюблені твори, зокрема, композиції Йоганна Себастьяна Баха та Ференца Ліста.

Квитки можна купити у касі Органного залу або онлайн

Коли: 30 червня, субота, 23:00

Адреса: Львівський органний зал, вул. Степана Бандери, 8

Кіно

Психологічне кіно Інгмара Берґмана

Психологічна драма Інгмара Бермана «З життя маріонеток» (1980) надовго залишається в свідомості глядача. Сюжет починається з вбивства проститутки її клієнтом, а подальші дії є розслідуванням причин, що підштовхнули чоловіка на злочин.

Вхід вільний.

Коли: 28 червня, четвер, 19:00

Адреса: Феміністична майстерня, пл. Ринок, 42 (вхід з двору)

 

Документальний фільм про фестиваль Burning Man

Минулого року на всесвітньо відомому американському фестивалі Burning Man вперше з’явилась офіційна українська локація. Тоді ж ведучий Радіо Аристократи та діджей Влад Фісун зняв документальну стрічку «Burning Man #Kurenivka» про свою мандрівку на одну з найбільш незвичних подій в світі.

Після показу планується вечірка.

Вхід: до 21:00 безкоштовно, з 22:00 – 100 грн.

Коли: 28 червня, четвер, 21:00

Адреса: Ganok, вул. Заводська, 31

Виставки

Відкриття проекту «Свій/Чужий» у Дзизі

Проект Романа Мініна «СВІЙ/ ЧУЖИЙ» – це демонстрація ескізів у жанрі сучасного монументально-декоративного мистецтва. Традиційна його складова – пропаганда державної ідеології. Будь-яка ідеологія має власну стратегію розвитку і відповідну систему розпізнавання ворога: поділ на «свій-чужий». Але, оскільки, ми живемо вже не за часів диктату нещадної цензури, то й не може взагалі бути якоїсь «єдиної думки», єдиного «безпомилкового» критерію і незаперечних, загальнообов’язкових оцінок та суджень.

Тема виставки резонує з радикальними настроями суспільства, але не провокує на гнітючі марні дискусії, всілякі радикальні дії і взагалі крайнощі в оцінках та їх висловлюваннях. У житті художника образ «чужого» формувала сама географія, його створювали всі прожиті роки й сам соціальний контекст – побутове середовище.

Вхід вільний.

Коли: 29 червня, п’ятниця, 17:00

Адреса: «Дзиґа», вул. Вірменська, 35

 

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Лекція Павла Гудімова «Архітектура і культура»

Екс-гітарист «Океану Ельзи», куратор та колекціонер Павло Гудімов прочитає лекцію «Архітектура і культура.  Мій кураторській досвід дизайнування виставок».

Вхід вільний.

Коли: 29 червня, п’ятниця, 17:30

Адреса: Порохова вежа, вул. Підвальна, 4

 

Вечірка «Cамер тайм седнесс»

Найсумніша українська онлайн-радіостанція, радіо «Скорбота», запрошує на вечірку з нагоди живого запису свого четвертого ефіру

Квитки можна придбати завчасно у кылькох закладах, список яких є на сторінці події (80 грн) або при вході на саму вечірку (100 грн).

Коли: 29 червня, п’ятниця, 21:00

Адреса: Ganok, вул. Заводська, 31


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!