Куди українці торік виїжджали найчастіше. Список країн

2084 0
У трійці лідерів – Польща, Угорщина та РФ.
Фото: medikom.ua

Фото: medikom.ua

Минулого року українці здійснили подорож до 123 країн світу. Всього за кордон, навіть зважаючи на карантинні обмеження, змогли потрапити понад 11 млн 250 тис. громадян України, повідомляє Держприкордонслужба.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Найбільш відвідуваними стали для українців три країни, що межують з Україною: Республіка Польща (близько 4 млн), Угорщина (1 млн 635 тис.) та на РФ – (1 млн громадян України).

Серед лідерів минулого року були також такі країни як Туреччина (побувало 965 тис. українців), та Єгипет (730 тис.). Досить велика кількість українців їздили до Румунії, Білорусі, Словаччини, Молдови, Німеччини та ОАЕ. Трохи менше, та все ж, їздили до Австрії, Італії, Іспанії, Великої Британії, Болгарії, Ізраїлю, Грузії, Греції, Данії, Катару, Домініканської Республіки.

Найменше українці їздили Литви, Латвії та Фінляндії.

Читайте також: МОЗ через Covid-19 не рекомендує відвідувати 68 країн - Львів

А от іноземців до нашої країни минулого року прибуло майже втричі менше – приблизно 3,4 млн. Гості до нас завітали зі 192 країн світу.

Найбільше в Україну приїздило знову ж таки із країн, що межують з нашою державою. Лідерами стали громадяни Молдови (933 тис.), Білорусі (463,5 тис.), РФ (390 тис.), Польщі (272 тис.). Далі по спадковій йдуть Румунія, Угорщина, Туреччина, Німеччина, Ізраїль, США.

Подорожувальників з таких країн як Чехія, Латвія, Китай, Єгипет, Узбекистан та Вірменія в Україні було найменше.

Переважна більшість іноземців перебували в Україні з приватною та туристичною метою, а 70 тисяч осіб прямували через нашу країну транзитом.

Нагадаємо, МОЗ України оновило перелік країн «червоної» і «зеленої» зон із урахуванням показників кількості активних випадків коронавірусу на 100 тисяч населення. Так, у списку країн, які не рекомендують відвідувати, опинилися 68. Серед них: Чехія, Словенія, Ізраїль, Велика Британія, Монако, Швеція, Чорногорія, США, Грузія, Словаччина, Польща, Білорусь, Румунія, Росія, Угорщина, Чехія тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!